Möte med Bengt, hundpratare, den 27/6 -02 kl 20.00

Vi hade tid till kl 20.00, och vi kom i tid även om det var på håret. Jag hade skrivit upp fel adress! *typiskt* Väl där så gick vi till garaget, där Bobo började med att visa sin allra charmigaste sida… Han kissade på golvet! Nåt som han inte gjort sen han blev helt rumsren! Jag tyckte att det var jättepinsamt, men Bengt ryckte bara på axlarna åt det. Det enda Bengt ville veta innan han började var namn, ålder och hur länge Bobo hade varit hos oss. Sen satt vi tysta på våra stolar medan Bengt försökte pejla Bobo som sprang runt och luktade i hela garaget (inga mer olyckor!). Så satt vi i kanske 20 minuter medan Bengt antecknade en massa. Detta var vad Bobo hade att berätta:

 *Matte har sagt att vi ska till ett speciellt ställe där jag ska få prata. Jättekul att prata, jag pratar lika mycket som matte, matte pratar i telefon. (Jag pratar inte så mycket i telefon hemma, men väldigt mycket på jobbet. Och Bobo är ju med mig här ganska ofta!)

 *Älskar att komma till nya ställen. Då kan jag välja vilka ställen jag vill ha. Alla bra ställen är mina. Det här stället (garaget) är inte så bra. Det luktar katt. Katter är jobbiga/konstiga för de vill inte leka. (Bobo har skrämt bort många katter med glädjeskall! När vi var i Småland så var Bobo väldigt frustrerad över att katten där inte ville leka med honom, och då var katten ändå van vid hundar men tyckte inte om att Bobo skällde på honom.)

 *Jag smiter  när dörren öppnas, om dom inte håller i mig. Jag är busig. Det tycker dom är jobbigt. Jag är aldrig still. Det kliar i kroppen och jag vill springa då. Jag är bara still när jag sover och när jag äter. Knappt då. (Det är sant, han sticker så fort han kan när dörren är öppen, det är en ful ovana han skaffat sig. Han smiter ut och springer på ängen framför huset, sen kommer han in igen! Han sover bra på natten, men på dagarna har han inte ro att ligga still en längre stund. Och när han äter tar han gärna en hård torrfoderkula i munnen och springer i väg med innan han äter upp den, sen springer han och hämtar fler kulor som han springer i väg med!)

 *Jag får världens bästa mat. Ibland lite lyxig. (Okey, det kan jag hålla med om, att maten kan vara lyxig ibland. Men att han tycker att den är världens bästa…. Han äter ju nästan aldrig!)

 *Tycker inte om att tassarna hålls fast. Att bli borstad är skönt en stund, sen måste jag iväg igen. (Bengt trodde det var kloklippning det handlade om, men jag tror att det är när tassarna ska klippas/rakas. Det gillar han inte alls och försöker gärna bita i klippmaskinen.)

 *Har en lekgrej som jag bär i munnen. Lägger ned den så dom kan kasta den åt mig. Det är jätteroligt. Skäller tills den kastats iväg. Jag springer som ett skott. Älskar att springa och hoppa. Tränar sånt. (Bobo har en liten mjuk pipboll som han bara älskar. Han är väldigt envis när han vill att vi ska kasta den åt honom, men han skäller inte. Så tränar vi ju agility, och det är ju hopphindren som är roligast! Snabb är han det behöver jag väl inte tala om?)

 *Lite tråkigt här (garaget). Vill gärna ha kompisen här, som ser ut som jag. Jag hittar på allt. Vill springa tillsammans med många hundar, jag bestämmer/regerar, jag är kungen. (Det där var lite konstigt, stämmer inte alls. Att han tyckte garaget var tråkigt förstår jag, men kompisen och han är kung? Det kan ju vara Boris, men vi träffas ju inte så ofta. Sen så hittar inte Bobo på allt eller leker knappt med dem, han är ju så feg tillsammans med andra hundar.)

 *Tycker om att ha överblick. Vill gärna sitta högt, stol/bord/soffa/säng. (Är kanske inte så konstigt eftersom han är så liten, han sitter ofta på ryggstödet på soffan.)

 *Köksoffan med dyna är min favoritplats när matte stökar i köket. Brukar sova där ibland. (Vi har ingen kökssoffa, däremot har vi en stol som skiljer sig från de andra och den stolen har en dyna där Bobo brukar sitta/ligga.)

 *Tycker om att pussas, pussar alla jag får. Matte tycker det är okey, husse inte lika mycket. (Det stämmer på pricken! Han är en liten pussgurka och älskar verkligen att pussa alla!)

 Sen fick vi ställa några egna frågor.

 *Vem bestämmer, vi eller han? Dom tror dom bestämmer, men jag brukar få som jag vill!

 *Vad tycker Bobo om att vara ensam hemma? Det är helt okey, det är ju MITT hem!

 *Vad har han för uppfattning om grannarna? Dom är lite reserverade. När jag undrade om en specifik person så fick Bengt en bild av någon som böjde sig över Bobo och kliade honom på huvudet och på ryggen. Det var inte rätt person, men det stämde på en annan granne som brukar kli honom och vars fru är väldigt reserverad mot Bobo!

 *Något som han uppfattar som obehagligt eller som han mår dåligt av? Det enda obehagliga var tassklippningen, och så kliar det i öronen. Vilket stämmer, det kliar alltid i hans öron även om vetten säger att allt är bra med dem!

 Det var väl ungefär allt. Lite allmänt små prat innan vi gick bara. Kul var det, och jag skrattade ganska mycket över svaret om vem som bestämde! Jäkla hund säger jag bara!! *skrattar*

Tillbaks

© Åsa Hedin 2007 -- 2011