18/12 -05
Vart tar tiden vägen? Jag tycker att den aldrig räcker till, har så mycket jag vill göra och lika många måsten... Inte roligt när "vill" får stryka på foten pga för många "måste"! Men jag antar att det är lika för alla.. *suckar*
Nu är det iaf fjärde advent idag! På alla sätt går tiden fort. Nu är det bara 6 dagar kvar till julafton! Fast vi ska inte fira förens till nyåret, eftersom barnen ska vara hos pappa den här julen. Det är alltid lika trist, men sånt är livet när man delat på sig! Vi tar igen det senare. Nu blir det bara min mamma, Conny, jag och alla djuren på julafton. Det funkar det med.
Ante har gått ut skolan, för den här terminen. Han har fått sitt första betyg, som överraskande nog var väldigt fint! =) Han är duktig min favorit son! =) Alex får inte jullov förens på onsdag, och hon har bergis också fina betyg då. Det brukar hon ha! Sen ska hon jobba några dagar, och tjäna lite extra pengar. Hmm.. jag har nog inte berättat att hon fått ett jobb på lördagarna.. I varje fall så har hon det, hon jobbar alla lördagar som inte är röda. Så det blir lite pengar varje månad för henne!
Annars är allt som vanligt. Hundarna samsas riktigt fint. Det är bara ute Bobo tycker Ella är otäck fortfarande. Det är nog bara att fortsätta jobba på! Ella har inte varit dålig något mer, och det känns himla skönt! Nu löper hon för första gången hos oss, andra gången för henne. =) Det funkar också bra, Bobo verkar inte bry sig alls. Han är ju visserligen kastrerad, men han kan bli väldigt intresserad av andra löptikar. Får se hur det blir när hon börjar höglöpa... 
Vad mer..? Jo vi stod i pudelmontern i år igen på Stora Stockholm. Ella var med och skötte sig väldigt fint. Tills slut lade hon sig för att sova, hon tröttnade på allt ihop! Jag fick många komplimanger för mina fina hundar. Det var himla kul, jag var så stolt! =)
Ha det bra nu, och stressa inte ihjäl så här före julen!
Åsa ~ Bobo ~ Ella

30/10 -05
Nu var det ett tag sen, och det har hänt massor sedan sist! Jag vet inte riktigt vart jag ska börja och berätta.. Om Ella kanske? Ella har varit jättesjuk! Precis efter hennes födelsedag blev hon dålig.. Jag tror att det var natten mot måndagen den 10/10 det började.. Hon blev dålig i magen, första natten var det inte så farligt, först trodde vi att det var för att hon fått lite annat att äta på sin födelsedag. På måndagen på dagen var hon som vanligt, och på kvällen gick vi till hundgården precis som vi brukar. Där var hon pigg och glad, sprang och lekte med de hundar som var där. Men sen, vid sista rastningen slog magen bakut! Det bara rann ur henne. Conny var vaken hela den natten och var tvungen att springa ut med Ella efter 30-45 min hela natten. Och på morgonkvisten så var det bara vatten som sprutade ur baken på henne! Det var jätteotäckt. Försökte hon dricka så kräktes hon upp vattnet efter ett par minuter. Så Ella hamnade hos veterinären den morgonen, där fick hon dropp med antibiotika och vätskeersättning och lite lite dietfoder. Hon fick komma hem över natten, för då hade hon piggnat till och hon hade dessutom inte bajsat eller kräkts överhuvudtaget där.. Men på onsdagsmorgonen skulle vi tillbaks till Animalen för att veterinären skulle kolla om hon fick godkänt eller om hon skulle ha mer dropp. Tyvärr hade hon fortfarande lite vätskebrist, så hon blev kvar hos dem över onsdagen också. Men inte för att Ella verkade lida.. Hon hade lindat alla runt sin tass! =) Alla gullade med henne och pysslade om henne där. På onsdag em fick hon iaf tummen upp, och behövde inte komma dit igen. Men en massa mediciner skulle hon ha. Antibiotika i 10 dagar och en bakteriedödande medicin i 21 dagar (den äter hon alltså fortfarande). Och dietfoder. Så synd om stackars lilla Ella! Men nu mår hon bra igen, vi har börjat fasa ut dietfodret och hon har börjat lägga på sig det som hon gick ned när hon var dålig. Det värsta är att veterinären inte kom fram till VARFÖR hon blev sjuk. Det togs en massa prover naturligtvis. Hon var inte förgiftat av något, och hon hade inget som satt fast i hennes tarmar eller så. Antagligen var det en magbaskelusk som slog ut henne, eftersom hon är ny på planen här och inte van vid allt ännu. Veterinären trodde dessutom att hon kanske aldrig byggt upp något immunförsvar och därför tog allt tre gånger värre på henne! Nu har iaf allt sånt löst sig som tur är!
Dessutom har vi börjat en valpkurs med Ella. Första gången var samma onsdag som hon blev friskförklarad. Så den gången var jag och Alex på kursen utan hund. Kunde ju inte utsätta den trötta stackaren för nått sånt dessutom, när hon var konvalescent! Andra gången var det teori, och då fick inte Ella vara med. Men förra gången var hon där. Äldst förstås men inte störst! En blandrashane var enormt stor. =) Det gick inget vidare för oss förstås, eftersom Ella inte är van att behöva lyssna på oss. Men det ska det bli ändring på! Alex har lovat att träna gå fint med Ella och att lära henne att hon inte behöver nosa precis hela tiden. Det är tur att hon är lättlärd, synd bara att hon har lite svårt att förstå att det är just HENNE vi pratar med... =)
Alex har börjat övningsköra med mig.. eller rättare sagt, jag övningskör med henne! =) Hon är riktigt duktig, men hon måste träna på att RATTA! Det har hon lite svårt att göra fullt ut. =) Fast hon blir bättre och bättre för varje gång vi är ute! Och hon är lite lustig, Alex.. Hon tycker att det är läskigare att köra i dagsljus än i mörkret! =)=)
Det tror jag var i stora drag vad som hänt sedan sist... Jo föresten! Min hand.. den är utan bandage, gör inte ont längre men de två största såren efter Frasses tänder är fortfarande inte riktigt läkta! Kattbett är tydligen svåra saker! Men Frasse och jag är iaf kompisar igen, det är huvudsaken! =)
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo ~ Ella

9/10 -05
Idag är det Ellas födelsedag! 1 år blir hon idag. Igår var mamma här på middag och så firade vi lite med presenter och god mat. Idag har jag gjort kaka att ta med till hundgården, så får det bli ett litet improviserat kalas där. =) På onsdag börjar hon valpkursen, det behöver hon verkligen! Alex ska gå den med henne, så de lär sig tillsammans. Annars går det hur bra som helst! Bobo och hon leker både ute och inne nu, fast Bobo tröttnar snabbare och Ella hajjar inte riktigt varför han blir så grinig. =) Men det kommer väl det med. Ella har fått ett eget album, där vi kommer stoppa de flesta bilderna på henne.
Vi var ju hos mamma förra helgen... Jag skulle ju putsa hennes fönster... Nån som är nyfiken på hur det gick?? Oavsett tänker jag berätta det! Fönstrena blev inte putsade denna gången heller kan jag ju börja med att säga. Mamma har ju katten Frasse, som är van att leka med Bobo. Ella är ju uppvuxen med flera katter, så jag trodde att en träff mellan dem skulle gå hyfsat iaf. Hej vad jag bedrog mig! Ella nosade på Frasse, sen brydde sig inte hon mer om honom. Han var inte av intresse för henne, det var däremot mammas lägenhet. Men Frasse han blev både arg och rädd, så när Bobo kommer fram till honom och vill leka så höll det på att ta en ände med förskräckelse (vilket det på sätt och vis gjorde ändå..). I vilket fall blev Frasse helt galen och jag var rädd att han skulle ge sig på Bobo, som var ganska närgången och inte fattade varför kompisen inte ville leka. Jag tar Frasse för att gå med honom till badrummet. Och där nån stans sprack planen.. När jag skulle byta greppet jag hade om Frasse så passade han p att bita mig två gånger i handen.. Så den söndagen slutade med att jag satt flera timmar på närakuten för att bli omplåstrad och få en stelkrampsspruta.. Så det kan gå va! =) Ont som 17 gjorde det! Inget att rekommendera... Men nu håller handen på att läka, det är bara de två största hålen som gör mest ont nu. Och om någon undrar har Frasse återhämtat sig skapligt han med! =)
Ha de bra
Åsa ~ Bobo ~ Ella

2/10 -05
Hösten går fort!!! Helt otroligt alltså. Nu har Ella bott hos oss i dryga 2 veckor, och det funkar hur bra som helst. Några små fadäser har det visserligen varit.. Härom dagen stal hon familjens alla middagsköttbullar.. Ante skulle passa stekpannan, men iddes inte stå där utan lämnar den obevakad. Mums tyckte Ella som satte i sig nästan 40 köttbullar... Gissa vad hennes mage tyckte om det då! UPPROR i den blev det, och därmed några olyckor inomhus när vi inte var snabba nog. Men det är som tur var över nu, och jag tror att vi alla lärt oss att se upp lite bättre! =)
Bobo fyllde 5 år den 20/9. Det firades först med middag fredagen innan, det blev en kombination av kalas för Bobo och välkomstfest för Ella. Då kom mormor och hade med sig presenter till båda. Bobo var glad som vanligt, Ella stod först i hallen och tittade på mormor sen gick hon fram och gav mormor en puss mitt i ansiktet! =) Inga problem där heller. På tisdagen när det var Bobos "riktiga" födelsedag kom flera av kompisarna hit (mina) med sina hundar. En del hundar fick dock stanna hemma pga löp och liknande! Synd tyckte Bobo. Fler presenter till Bobo och fika till oss. Sen gick vi ut och härjade i hundgården, och när vi kom in igen "bara" jag och hundarna så gick Ella runt och letade efter alla kompisar.. Hon blev jätterastlös och kunde inte förstå vart alla tagit vägen! =) Söt var hon!
Nu ska vi till mormor strax och putsa fönster. Då får Ella träffa Frasse för första gången. Får se hur det går.. =)
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo ~ Ella

16/9 -05
Nu har jag inte skrivit på länge och jag tänker inte skriva mycket den här gången heller! Men jag måste berätta att vi skaffat en hund till!! En svart storpudeltik som heter Ella. Hon fyller 1 år den 9 oktober, så det är ingen valp vi pratar om. =) Vi hämtade henne i går kväll så det är alldeles nytt för oss, och hittills går det jättebra! Bobo är förstås inte jätteförtjust, men han accepterar och avvaktar.. Det verkar gå toppen bra. ÄN SÅ LÄNGE kanske jag borde lägga till! Så med tiden kommer sidan ändra lite form, så fort jag bara har tid!
Ha det bra nu
Åsa ~ Bobo ~ Ella

24/6 -05

Idag är det Midsommarafton!! Vädret är härligt varmt och solen skiner. Hur ofta är det så till midsommar? Vi ska iväg till mamma och käka lite sill och potatis. GOTT! Ante är i skärgården med sin pappa och har det skönt. Alex är ju i Hastings. Dit åkte hon på en treveckors språkresa den 16/6.. Åhh vad jag saknar henne! =) Lite tomt är det allt här hemma. Men hon verkar ha det himla varmt och kul där borta. Just nu är det visserligen varningar för tornados... jag hoppas det också går bra!
På onsdag åker vi, Ante, Conny och jag, till London. 4 dagar blir vi borta. Jättekul ska det bli. Har aldrig varit i London, har liksom missat att åka dit på nått vis. Så det ska bli spännande, biljetter till Madame Tussaud´s (hur 17 stavas det) har vi redan köpt. Tydligen är det lättare att ta sig in dit då. Vi får se hur det blir! =) Bobo ska vara med mormor under tiden, så det går ingen nöd på honom heller.
Ha de bra!!
Åsa ~ Bobo

3/5 -05
Livet rullar på, våren är här och livet är ganska bra! Jag har fyllt år och Conny likaså. Gamla och grå har vi blivit. =) Och i helgen var vi och titta på en gammal grå gubbe, Jerry Williams. Måste ju säga att jag är mer fan efter showen än jag var innan iaf.. Vilken krutgubbe att orka hålla igång..
Inte så mycket annat har hänt... som jag kommer i håg egentligen. *ler* Kennelhosta har gått runt bland hundarna, men vi har klarat oss väldigt bra. Som tur är.
Vi (några av oss som bor här) har ju startat en förening här uppe i Storvreten, Hundgårdens Vänner heter den. Så i helgen som var dags att städa i nämnda hundgård... Vi, jag och Conny, smet ju från lördagen eftersom vi drog in till stan i stället. Men söndagen var vi där och städade. En massa krattande blev det, åtminstone tills jag klantade mig och klev ner i en grop och gjorde illa foten... Så typiskt!! Men lite nytta kunde jag ändå fortsätta göra, som tur var. Annars hade jag väl blivit kallad smitare eller nått värre! =)=) HÄR hittar du föreningens hemsida. Vi hoppas på många många medlemmar!
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

17/4 -05
Tiden bara rusar iväg! Nu har mer än halva april gått. Vart tar tiden vägen?? Nu är våren här iaf, solen skiner varmt och gott.
Vi har ju startat en hundförening här i Storvreten, och idag gick en del av oss på promenad till Dammen. Jag hade aldrig varit där, men kommer gå dit många många gånger. Det var så vackert där, absolut lagom för en promenad och en fika! =) Bilder finns i galleriet.
Vad har hänt sen... Jo Alex har hunnit fylla 17 år. Det är sååå otroligt att tänka sig att det var hela 17 år sen hon kom till världen... Det är väl därför jag försökt förtränga det och glömt skriva upp det! =)
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

6/3 -05
Idag fyller Andreas 14 år!!!! Tänk vad tiden går... Nyss var han ju en liten kille, och nu så jättestor.. *ryyyser* =)=) I kväll ska det bli paketutdelning och lite kalas iaf, får se om han blir glad över presenterna!
Vad mer har hänt?? Jo jag kan tala om att Bobo inte hade skabb. Där lade vi 1000 kr helt i onödan på veterinärkostnader. *suck* Men nu behöver vi ju inte fundera mer över det iaf! Skööönt!
En annan rolig sak kan jag berätta! Vår lille Flip har blivit storebror! Igår var vi till Skogås och hämtade Fabian. En liten kille som är hur söt som helst. Fabian kommer från Peek-a-boo´s marsvinsuppfödning. Vi som tyckte att Flip fortfarande var sååå liten, har helt plötsligt blivit en STOR kille. Han är jättemycket större än Fabian. Jag vägde alla marsvin i går, och Fabian vägde 120 gram (mycket mindre än vad Flip vägde när han kom hem), Flip vägde 496 gram, Mysan vägde 1 120 gram och Taffie Den Stora vägde hela 1 310 gram! Så det är ganska stor skillnad på dem alla. Fast tanterna kanske är lite onödigt runda, men hur får man ett marsvin att sluta äta?? Men fördelen med att Flip springer på våra golv är att tanterna helt plötsligt också tycker att det är kul att vara ute och springa! Kanske är det för att dom måste kolla vad Flipen gjorde egentligen.. =)=) Så då kanske de börjar gå ner lite igen, eller iaf inte blir ännu rundare!! Jag gillar verkligen marsvin, de är hur söta som helst!! =)=)
Ha de bra nu!!
Åsa ~ Bobo

13/2 -05
Usch vad jag är dålig på att uppdatera dagboken! Eller sidan överhuvudtaget.. Men nu har jag gjort ett försök iaf. I morgon är det Alla Hjärtans Dag, och vi har fått en massa fina hälsningar till sidan. Tack för dem! =)=) Jag har lyckats knåpa ihop en själv också, fast av ett enklare slag. Vi har fortfarande inte skaffat nått bra program för sånt! =(
Annars mår alla bra. Ante var magsjuk i veckan, men det gick snabbt över. Kanske var det nått han ätit?? Ingen annan har blivit dålig iaf. Så kanske jag kan berätta att det har gått rävskabb bland hundarna här... =S Vi har tagit prover på Bobo, eftersom han alltid kliar sig mycket är det svårt att säga vad det beror på. Veterinären ville se och testa honom, eftersom han är allergisk. Ifall han blivit smittad så tyckte hon att det var bäst att sätta in medicin så fort som möjligt. Det larviga var att när vi kom dit dagen efter var vår veterinär ledig, och den vi träffade ville inte ta några skrap prover på Bobo eftersom han inte hade några uppenbara fläckar som var angripna. Blodprov togs och det skulle ta 10 dagar innan svaret kom.. *suck* Där fick vi för snabba svar! Men har tiden snart gått iaf, och på tisdag ska vi få svar! Skönt så kan vi gå vidare sen!
Vår lilla Flip växer och mår bra han med. När han kom hit så vägde han 288 gram, två veckor senare vägde han fortfarande 288 gram. Men veckan efter det vägde han 334, förra veckan vägde han 375 och nu väger han hela 420 gram! Så det var nog bara den nya omgivningen som gjorde att han var lite trög i starten. *ler* Men nu är det fullt ös på honom, han snackar hela dagarna och när han är på golvet springer han som en tok för att upptäcka allt. Fast han hänger mest runt tjejernas bur och retar dem.*flinar* De är inte så himla förtjusta i honom måste jag erkänna... Får se hur det går med tiden.
Ute vräker snön ner, riktig snöstorm just nu.. Känns inte sådär jättekul för häromdagen så värmde solen så skönt att man riktigt kände att våren var på väg! Men jag får väl trösta mig med att det är bättre att snön kommer nu, eller?
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

19/1 -05
Nytt år och dags för en ny dagbok. Jag har blivit påmind om min försummelse av vissa bekanta! =) Men nu ska jag försöka skriva lite här.
Just nu är jag sjuk, visserligen mycket bättre och i morgon bär det nog av till jobbet. Men jag har varit riktigt dålig ett par dagar och är fortfarande väldigt trött.
I lördags, precis innan jag blev sjuk, var vi till Tullinge och hämtade hem det senaste tillskottet i vår "djurfarm", lille Flip. En nästan svart marsvinspojke som föddes den 26/11-04. Han är så liten om man jämför med tjejerna vi redan har! Men han är pigg och glad, snabb i vändningarna och pratar väldigt mycket. En riktigt liten myskille är han. Bobo är väldigt nyfiken på honom, men vi har ju tjejerna så han vänjer sig väl snart. Flip tycker däremot inte att Bobo är så himla rolig när han kommer med sin stora nos och ska sniffa och putta på honom hela tiden.
Annars är väl allt tillbaks på rätt köl i verkligheten igen. Alla helger är över, ungarna går andra veckan i skolan och allt är som vanligt!
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo

 30/12 -04
Julen är förbi, det gick i ett hast. Skönt var det, och tydligen hade vi varit snälla för tomten var generös! *ler* Lite snö kom det på juldagen, men nu håller den på att regna bort igen. Håhåjaja... Och nu har vi kommit fram till dagen före nyårsaftonen... Stämningen är lite avslagen över allt... En enorm katastrof skedde i Asien på annandag jul. Först var det en väldig jordbävning, och ca en timme efter det kom Tsunamin... Flera enorma vågor efter varandra slog upp och förstörde/ödelade flera länder. Just nu pratas det om över 123000 döda. För att inte tala om alla skadade och hemlösa. Jag tycker att det är helt ofattbart... läser i tidningar och ser på tv... men ändå är det så svårt att förstå den otroliga omfattningen av det hela... Regeringen har utlyst allmän sorg dag på nyårsdagen. Jag tycker så otroligt synd om alla drabbade. Samtidigt är jag väldigt glad att min bror är hemma. Han besökte flera av platserna som är drabbade alldeles innan julen. Han hade verkligen änglavakt!
Så tänk lite extra på alla drabbade, skänk en slant. Tillsammans kan vi göra skillnad!
Ta hand om er alla nu!
Kramar
Åsa ~ Bobo

19/12 -04
Fjärde advent! Tiden bara rusar på, men som tur är så har jag varit duktig i år! =) Alla julklappar är färdiga (nåja nästan iaf, har en kvar), och vi bara väntar på julen. *ler* Bara 5 dagar kvar, känns lite otroligt faktiskt. Lite snö kom det i går kväll så nu kan man faktiskt föreställa sig att julen är nära. Det blir första julen vi firar i den här lägenheten. Kul ska det bli! Vi har pyntat och städat, tomtarna har åkt fram och belamrar nu alla hörn av lägenheten.
Ha de bra
Åsa ~ Bobo

12/12 -04
Tredje advent.. Tiden går så fort! I går var vi på mässan Stora Stockholm. Vi, jag och Bobo så klart, stod i SPKs monter kl 09.00-12.00. Det var himla kul, fast när klockan var 11.30 ca tyckte Bobo att det kunde räcka med att prata med alla människor. Han var så himla trött! =) Men han gjorde ett bra arbete, och efteråt kom Conny dit och så shoppade vi lite till Bobo. Vi hittade klövjeväskor som passade honom perfekt, en reflexväst (har ju köpt ett blinkiehalsband, men den försvinner ju ner i overallen och så syns han ju inte ändå), lite leksaker, en tomteluva =) och lite annat smått och gott. Dock inget ätbart, eftersom Bobo inte får sånt. =( Dessutom vann jag 1 års gratis försäkring till min vovve av Folksam! Det var lite småkul tycker jag, brukar ju inte vinna ett dugg annars. Så visst hade vi en riktigt bra dag. Men herregud så trötta vi var när vi kom hem! Bobo slocknade nästan direkt och jag somnade en stund på soffan. Så kan det gå. =) Och nu är det ett helt år till nästa gång... Känns lite trist faktiskt!
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

2/12 -04
Redan december!!! =O Hur gick det till?? Tiden går så himla fort tycker jag... På gott och ont förstås! *ler* Trist nog håller snön på att töa bort helt nu, bara slask och plask överallt. Tråååkigt!
I morgon har jag semester, jag och Conny ska passa på att julhandla lite. Har inte ordnat så många julklappar ännu, och jag har inte lust att vänta med allt till sista veckan. Det brukar inte vara så himla roligt! Ungarna har lovat att fixa middag till oss på kvällen, det ska bli lite kul det med. De har inte lagat mat ensamma förut, intresset har väl inte funnits kan tänka. Kanske hoppas de på fler klappar! =)
Jag och Bobo ska stå i SPKs monter på Stora Stockholm i år också. Vi var helt slut förra gången, men det var himla kul också. Jag hoppas att det blir det den här gången med.
Ha de bra i slasket!
Åsa ~ Bobo

20/11 -04
Oj vad länge sen jag skrev här!! Men det kanske inte har hänt så mycket kanske. =)
Härom dagen föll första snön, det kan jag ju berätta. Det är jättevackert ute, några grader kallt, glittrande vit snö, blå himmel och skinande sol. Jag hoppas verkligen att det håller i sig ett tag. Det är så trist när det slaskar bort igen! Bobo är helt galen i snön, och ännu så länge har han ju inte frusit så mycket. Men det är klart, han har ju sin overall på sig när han är ute. Den hjälper väl mot den värsta kölden. Och så har han ju gått upp en hel del, nu är han ju riktigt fin jämfört med ett par år sen då han var så himla mager och frös hela tiden.
En till som gillar snön just nu är Ante. Jag tror han varit ute nästan hela dagen idag. =) Även "stora" barn gillar första snön, så är det bara.
Ha de bra, och var försiktig i halkan!
Åsa ~ Bobo

24/10 -04
Idag har jag och Bobo varit hos mamma och putsat hennes fönster. Bobo har förstås varit där för att jaga Frasse, men iaf. =)
Conny och Ante var till Globen i går och tittade på Monster Jam. Det var tydligen himla spännande för Ante var så varvad när han kom hem och hade massor att berätta! Det var bilar som vält, crossåkare som inte var riktigt kloka och en bil som kraschat in där Ante skulle har suttit... Jag har inte riktigt fattat vad som hände, men i vilket fall så hade Conny och Ante inte klämt sig tillbaks till sina platser efter andra pausen. De satt inte bredvid varandra utan det ar några rader emellan dem. Så de satte sig bredvid varandra på trappen i stället, eftersom det nästan var slut ändå. Och då kommer den här bilen och kraschar rakt in i sargen där Ante skulle ha suttit, och vek i hop bänkarna fullständigt!! Tänk om Ante suttit kvar där?? Ibland har man änglavakt helt enkelt!!! Jag är så himla glad att han satt i trappen!!! *ryser vid tanken på vad som kunde ha hänt* Jag tror inte att någon blev skadad som tur var.. Men Ante är iaf väldigt glad över att ha varit där, och bilder finns i hans album.
Annars är nog allt som vanligt. Jag ska i väg på seminarium i två dagar nästa vecka. Det är väl det enda lite annorlunda. =)
Ha en bra höst!
Åsa ~ Bobo

3/10 -04
Uj vad tiden går! Har inte skrivit här på nästan 3 veckor nu. Mycket har hunnit hända. Vad ska jag berätta först? Jo jag kan ju nämna att mina barn har fått en lillebror, Gustaf. Dock har inte vår familj utökats med fler människor, utan det är deras pappa och hans fru som fått en liten knodd. Alex och Ante tycker att det är jättekul.
Så har Bobo fyllt 4 år! Det firade vi med middag och paket. Fast Bobo fick ju inte smaka på nått, till hans besvikelse. Det kändes lite elakt att inte kunna bjuda på något gott på han födelsedag, men vad ska man göra med en allergisk hund?? Han fick i alla fall en del leksaker och ett blinkihalsband. Och att riva sönder presentpapper är ju iaf nått som är himla kul tycker Bobo! =)
Vi har skaffat, eller rättare sagt, plockat fram ett litet akvarium. Så nu ingår några slöjstjärtar i vår familj också. Lite lagom trivsamt inslag! *ler*
I kväll har vi varit hemma på middag hos ett par av våra gamla grannar. Tyvärr började det regna, så grillningen blev ju inställd. Men gott blev det ändå, och himla trevligt! =) Det måste vi göra om fler gånger tycker jag! Fast då kanske jag måste bjuda på min matlagning förstås... Jaja det är ju bara hoppas att de överlever! =)
Så det var lite i korta ordalag om vad som hänt oss. Jag har en känsla av att jag glömt massor, men så är det om man inte skriver ner det direkt! =)
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

10/9 -04
Jaha, redan september! Usch vad tiden går helt plötsligt, hur ska jag hinna göra allt jag vill?? Speciellt när det hela tiden är en massa måsten! =) Nåja så illa är det kanske inte, men ibland känns det så tröstlöst. På söndag planeras det iaf för en hundträff i Haninge. Skulle vara kul om det verkligen blev av den här gången.
Annars är allt ungefär som vanligt. Allt lunkar på i sin vanliga takt, nu när skolan har börjat på allvar igen. Det blir inte så många rader här idag, får se om det blir fler på söndag eller så! *ler*
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

29/8 -04
Nu har det gått en hel vecka efter semestern, och semestern känns bara som ett litet minne nu... *flinar lite* Riktigt så illa är det väl inte, men jobbet och skolan har börjat igen. Allvaret är här! Det verkar funka bra i skolan för båda barnen just nu, jag håller tummarna att det håller sig så en stund. Det brukar ju alltid gå bra i början...
I fredag var jag och Alex iväg för att handla en digitalkamera till henne. Hon har ju fått sin slutlön från Connex, och pengarna brinner i fickan! =) Näe allvarligt, en digitalkamera hade hon bestämt från början att hon skulle ha, och då passar det väl bra när det reas överallt. Nu kommer jag inte ihåg vad kameran hette, men den verkar bra och Alex är lycklig. Jag fick faktiskt låna den lite igår när jag och Bobo promenerade med Carina och Mimmi. Det finns några foton i Bobo´s Galleri.
Vad har hänt annars... Tja, jag har nog varit för trött efter jobbet för att det skulle ha orkats med nått annat i veckan! =) Eller om det hänt nått har jag missat det, så enkelt är det!
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

20/8 -04
Fredag... Semestern är nästan slut! Vad fort det gick... =( Tre veckor i ett nafs. Men det har varit väldigt skönt måste jag säga. En toppen semester faktiskt, även om den tog slut för fort. ;) Smålandsbesöket har varit här, och vänt. De kom fredagen den 6/8 och åkte hem på kvällen den 8/8. Vi hade jättetrevligt, på lördagen var vi till Skansen och på söndagen åkte vi till Lida innan de skulle hem. Vi passade på att bada och grilla lite där ute. Lite bilder finns i galleriet.
På måndagen den 9/8 vände vi kosan mot Överkalix. Vi åkte på eftermiddagen och var framme tisdag morgon 14 timmar senare. Ganska möra måste jag säga! Men resan gick förhållande vis bra iaf, inte så mycket bilar utan bara raka rör. Vi stannade förstås för att ficka och för att sträcka lite på benen. Väl där uppe hade vi det jätteskönt. Stugan var hur mysig som helst, förutom att vattnet inte funkade de första dagarna. Men det fanns ju utedass... Vilket Alex gillade skarpt! =) Vi tittade på en hel del sevärdheter, och hälsade på en massa av Connys släktingar. Alla var jättetrevliga, och jag tror att vi klarade oss utan att göra bort oss helt! *flinar* Bilder från Överkalix hittar du här.
Så i tisdags morse var vi hemma igen, resan ner var nästan lite jobbigare än den upp. Och gud så skönt att komma hem igen! =) På onsdagen hade Alex sitt upprop, så hon försvann tidigt och kom hem fram emot eftermiddagen. Hon var väldigt nöjd med skolan och av det hon sett av klassen, det verkar iaf ännu så länge som om allt är väl. Ante börjar inte förens på onsdag, så han har ledigt lite till.
Idag var vi till en av Conny kusiner som bor i Västerhaninge. Också en väldigt trevlig prick med lika trevlig fru. Det enda som var mindre trevligt var att Bobo lyckades knipa sig en geting... Jag blev jätterädd att den stuckit honom i halsen eller i munnen, men som tur var hade jag kortisontabletter med mig till honom. Först fick jag inte titta i munnen och Bobo blev lite slö. Han landade på golvet som en klubbad oxe, efter att han fått tabletterna. Efter ett tag plockade jag upp honom för att se hur han såg ut i ansiktet och munnen. Som tur var hade getingen stuckit honom i läppen, gadden satt kvar där, och ganska snart piggnade Bobo till igen. Nu ligger han på sängen här bakom mig och tjuvsover medan han väntar på att vi ska gå ut igen. =)
Ha de bra nu! Och passa er för getingar!
Åsa ~ Bobo

2/8 -04
Så har jag då ÄNTLIGEN semester!!!! Härliga tider! Tre veckor ren njutning, ingen klocka som ringer i ottan och inget tvång att gå och lägga sig i tid.
Idag har jag varit med mamma och Frasse till Albano för att kolla Frasses hjärta. Det visade sig vara, inte blåsljud, förtjockade hjärtväggar. Det var antagligen inte medfött, utan nått som kommit med tiden. Inte heller hade hans viktproblem inverkat på hjärtat, men det var självklart inte bra att han vägde så mycket. Frasse ska äta medicin resten av sitt liv, och gå på årliga hjärtkontroller för att se att problemet inte blir värre. Veterinären trodde inte att han skulle lida nämnvärt av felet, men om han inte tar sin medicin kan han tillslut få hjärtsvikt eftersom väggarna bara blir tjockare och tjockare. Jag tyckte att det var väldigt skönt att höra att det inte var ett så himla farligt fel, utan att Frasse antagligen kommer leva ett långt och lyckligt liv! =)=)
Vad har mer hänt då? *funderar lite* Tja det har nog varit ganska lugnt här hemma, vi har bara väntat på semester! Förra söndagen var jag och Conny, tillsammans med Bobo så klart, på en utflykt till Gripsholms Slott. Det var inte så himla varmt men ganska mysigt ändå. På hemvägen stannade vi på ett loppis vi hittade på vägen. Och jag gjorde faktiskt ett par fynd! En liten porslinspudel och en glaspudel hittade jag till min samlig. *glad* Just pudel tycker inte jag verkar vara så himla vanligt, och man då inte har råd med fina saker i kristall förstås... I vilket fall så pryder de min hylla nu.
På fredag får vi besök från Småland. Det är en familj som vi träffade när vi var till Mallorca -00. Vi har varit där en gång, och nu kommer de till oss. *kul*
Sen när de åkt hem så drar vi till Överkalix på en veckas semester. Får se hur det kan bli..
Ha de!
Åsa ~ Bobo

20/7 -04
Vissa dagar är bara så himla jobbiga!! Mamma var tillbaks med Frasse till veterinären  idag. Han har ju gått upp ganska mycket i vikt, och även med bantningsfoder fortsatte han gå upp. Och idag var mamma där för att träffa en veterinär för att höra vad hon skulle ta sig till med honom och hans vikt. När veterinären undersökte Frasse så upptäckte hon att katten hade blåsljud på hjärtat... Och ligger i klar riskzon för diabetes. Roliga nyheter eller hur? Men i vilket fall, om jag nu inte ska måla allt i svart, så har ju inte katten varit sjuk eller på någotvis hittills lidit av hjärtfelet. Och det var väldigt bra. Så nu börjar vår semester med att följa mamma till Albano för att träffa hjärtspecialisten där. Jag hoppas verkligen att det visar sig vara lindrigt, jag vet inte hur farligt blåsljud är för en katt. Mamma var ganska upprörd, det är ju hennes bebis som är sjuk! *kramar både katt och mamma*
Ha det bra allihop nu, och håll tummarna för Frasse!
Åsa ~ Bobo

16/7 –04
Jag och Bobo har börjat gå promenader på kvällarna med Carina och springer spanieln Mimmi.  Det går bättre och bättre, Bobo är lite rädd för Mimmi. Hon är lite för ivrig för hans smak, men han börjar vänja sig. Nu hoppar han bara till om hon gör någon plötslig rörelse. Annars traskar han runt henne som ingenting. *skönt* I början så skällde han förtvivlat och sprang undan bara Mimmi tittade på honom! Övning ger färdighet som tur är. =)
Igår var vi tillbaks till veterinären, för efterkontroll på Bobos rygg. Allt verkade bra, även om han bara tagit sin medicin i 7 dagar inte 14 som det var sagt. Han började ju kräkas av den, så då slutade jag ge honom det. Fast tydligen hade han fått i sig tillräckligt, veterinären tyckte att han var hur fin som helst. Jag frågade vad hon tyckte om honom i det stora hela eftersom jag tycker att han är så benig, inte spinkig direkt längre men benig över ryggen. Veterinären klämde och kände på honom, och sa att han var lite smal över ryggen men att pudlar brukar vara det. Annars tyckte hon att var precis lagom i hullet och musklerna. Jag frågade även om det där med sele, förut gick han ju mycket med sele eller lös. Sen vi flyttat har han ju mest gått i koppel med halsband. Kunde det ha någon inverkan iom att han drar mer och på ett annat sätt i halsband? Det kunde inte veterinären säga så mycket om, visst kunde det ha inverkat eftersom han verkat få ont efter flytten. Dessutom rekommenderade hon selar till alla hundar, stora som små, eftersom det gjorde belastningen på hundkroppen mer jämt.
Vilket då gjorde att vi stannade vid djuraffären på vägen hem och införskaffade ett fint blått sele med massor av reflexer på. Bild finns i fotogalleriet. Vi köpte dessutom en ny bur till marsvinen. En jättefin stor bur, foton finns i deras galleri. Åhhh vad kul de hade i den nya buren efter inflytten! De sprang runt och kollade överallt, i hörnen, i och på huset. Lite slagsmål blev det också, och det var faktiskt Mysan som gick på Taffie och tyckte att hon inte hade i huset att göra! *ler* Tydligen tyckte Mys att Taff kunde bo nån annanstans…
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo
 PS Nu säger de som kan sånt att sommarvärmen ÄNTLIGEN ska komma!!! =)=)

11/7 -04
Nu ser sidan annorlunda ut igen! Jag tröttnade på den gamla designen, och gjorde om sidan lite. Vad tycks om det här då? Jag är ganska nöjd, just nu iaf! =) Får se om jag tröttnar snart igen, vem vet!
Nått nytt att berätta? Jo, vi har gått med en förening här i Storvreten som kallar sig Hundgårdens Vänner. Vi träffas nere i hundgården ibland och tar promenader ibland. Härom kvällen rensade vi hundgården på nässlor. Det fanns hur mycket som helst. I vilket fall som helst består föreningen av en salig blandning av hundar. Och det går faktiskt riktigt bra med Bobo. Han får ju inte riktigt vara med och leka eftersom han har koppeltvång just nu. Men han är iaf med och vänjer sig med de andra hundarna.
Semesterplanerna har vi fått lov att göra om. Det blir inget Gotland i sommar. Vi sticker upp till Överkalix istället. Conny har ju släkt däruppe, och han har inte varit där på hur länge som helst. Så nu är det dags. Får se hur det blir. Gotland får vänta till nästa sommar, hoppas det blir av då!
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

3/7 -04
Idag har jag slitit lite för att få sidorna rätt länkade. Det saknades ju några vid uppladdningen, de hade helt enkelt trillat bort i datakraschen. Men jag är glad att jag fått tillbaks det mesta tillslut. De nya sidorna ser inte riktigt ut som de gamla kanske, men jag hoppas att de duger ändå! =)
Kan berätta att jag varit till veterinären med alla mina djur. Bobo skulle ta lite tandsten, vaccineras, kolla urinen och ryggen. Han har haft lite ont på sista tiden. Men urinen var det inget fel på, jag hade hunnit bli rädd och fantiserade om njurfel och allt möjligt. Det bara för att han var hängig ett tag och kissade inne... Det har han ju inte gjort sedan han blev rumsren, och den här gången sa han inte ens till som han brukar om han druckit mer än vanligt. Dessutom var han lite slö i övrigt också. Men tack och lov så fanns det inga såna fel på honom! *själaglad för det* Däremot hade han ont i ryggen, men veterinären hittade inga förändringar i muskulatur eller ben när hon klämde, kände och tänjde. Så han blev ordinerad koppelpromenader och smärtstillande i 14 dagar... Hon kunde ju lika gärna bett mig ta ned månen! Om inte vi leker med honom leker han själv. Inte blev han lugnare av smärtstillande medel, när det inte gör ont så studsar han ju ännu mer! Vi försöker lugna honom, med det går ju inte alltid så bra... Får se vad veterinären säger vi återbesöket.. =)
Mysan och Taffie har också varit på en liten hälsokoll, bara för säkerhets skull. Jag är en sån himla hönsmamma! Men dom mådde jättebra båda två. Hade fina tänder, klara ögon och bra hjärtan. Möjligtvis var dom lite runda runt magen, men det blir dom lätt sa veterinären. Skönt att höra att allt var bra iaf!
Själv har jag blivit jätteförkyld! Snorar, hostar och mår allmänt uselt. Hoppas att det går över snart!! Alex har fått intagningsbeskedet från skolan nu. Hon hamnar på Huddinge Gymnasiet, på Samhällsvetenskapliga linjen med EU-inriktning. Tyvärr börjar hon skolan dagen innan vi kommer från Gotland... Måste alltså ändra på den resan, hoppas bara vi får biljetter som passar ihop med alla våra planer!
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

27/6 -04
Oj nu var det länge sen jag skrev något här! Jag trodde den här hemsidan var förlorad för alltid, jag hade gett upp helt och hållet faktiskt! Vår gamla dator blev så full med virus att det stängde ned helt och hållet. Och det samtidigt som vi sagt upp Telia bredband och skaffat Comhem istället. Dessutom väntade jag på den nya fina datorn från jobbet *klappar på skärmen* och den blev ju naturligtvis fördröjd!! OM nya datorn inte blivit försenad och OM uppsägningstiden på Telia inte gått ut innan vi han tanka ned sidan på en annan adress (vilket vi naturligtvis inte tänkte på att göra från någon annan dator!!) så hade det här glappet aldrig uppstått! Jag har varit så lessen över sidans försvinnande. Allt som var skrivet, alla hälsningar och awarder ALLT trodde jag var borta och förlorat för alltid. Men en arbetskompis till Conny slet som ett djur och lyckades på något vis få bort viruset som låste den gamla hårddisken, och *tadaaaa* sidan är tillbaks! *glad*
Vad har hänt sen sist då?? *funderar* Jo, ungarna har fått sommarlov. Alex gick ut med jättefina betyg.*stolt mamma*. Hon har dessutom hunnit vara i Taizé 10 dagar och börjat sommarjobba. Ante har mest varit här hemma och dregglat på nya datorn. =) Det har ju varit för kallt för att bada ännu så länge. Just nu är han med sin pappa och hans fru ute i skärgården. Ganska mysigt skulle jag tro.
Jag och Conny har haft en veckas semester, och försökt få lite stil på lägenheten. Den ser väl lite bättre ut efter det, inte fullt så många kartonger kvar men det finns ju alltid mer att göra!
Bobo kliar sig enormt emellanåt. På torsdag ska han till veterinären igen. Det är dags för vaccinationer, tandstensskrap och lite allmän hälsocheck. Han blev nämligen lite hängig av cortisonet sist, så jag vågar inte ge honom mer nu innan han är ordentligt kollad. Han kan ju ha blivit hängig pga nått helt annat, men jag blev orolig.
Marsvinen mår bara bra. De vill fortfarande inte kliva ut ur buren, så nu ska vi skaffa en större. Den de har nu är för liten om de ska sitta i den hela tiden, och det verkar ju omöjligt att vänja dem vid att springa på golvet igen.
Tja, det var väl ungefär allt tror jag, i snabba drag. *ler* Nu väntar vi bara på den långa semestern, då ska vi till Gotland och cykla... Förstår inte riktigt att JAG föreslog det! =)
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

30/4 -04
Ytterligare en vecka har gått, och nu är det Valborg. Ska snabba mig lite här, sen ska vi ut och leta reda på en brasa.
Alex och jag kom till stan sist, trots huvudvärk och elände. Och det visade sig att eländet inte var slut när vi väl kom in. Vi hann väl knappt mer än av pendeln när Alex inser att hon tappat skolkortet. Vi sprang tillbaks (tro´t den som vill =)) men tåget hade ju hunnit gå. En av Citypendelns anställda stod i biljetthallen, så vi frågade honom om hjälp. Han ringde tågvärden på tåget, tågvärden gick och kollade efter kortet men hittade ingenting. Alex var jättelessen, vi trodde båda att kortet var borta för alltid. Men på måndagen ringde städaren från Västerhaninge station. HAN hade hittat kortet! Den låg bland skräpet på samma ställa där vi suttit när vi åkte in till stan. Så mitt förtroende för mänsklighetens ärlighet har åter stigit ett par snäpp! =) Vi hämtade kortet hos honom samma kväll, han fick en stor bukett tulpaner som tack. Och den här gången grät nästan Alex av glädje. *ler*
I söndags var jag och Bobo i Mölleskogen med Lotta och Eira. En jättehärlig promenad, som tyvärr slutade lite jobbigt. *ler lite* Men det kan ni läsa mer om på Lottas sida. Några fina bilder har jag iaf lagt upp fotosidan!
Något annat nytt har inte hänt tror jag... Jo det vackra vårvädret verkar vara på väg tillbaks. Det är så himla skönt ute!! Och en sak till. I morgon är jag och Conny "landsförvisade". Alex ska ha tjejmiddag, så vi får inte vara hemma... Ungar!! *flinar*
Ha de bra!!
Åsa ~ Bobo

24/4 -04
Nu har det gått nästan en månad sen jag skrev sist! Har bara inte haft något direkt att berätta. Men nu har påsken varit, och jag har fyllt år. Båda delarna förflöt lugnt och stilla, men väldigt trevligt. =) I torsdags var jag på Wallmans Salonger med jobbet. Himla god mat, och himla trevlig stämning. Jag var lite trött i går, även om jag inte var borta så himla länge. Jag börjar väl kanske bli gammal?! *flinar*
Barnen mår bra, ja fast inte Alex i skrivande stund. Hon ligger och försöker kurera sin huvudvärk, det är nämligen meningen att vi ska in till stan och shoppa lite idag. Får se om vi hinner med det. Men för övrigt är det bra med oss alla.
Våren har verkligen slagit till här, även om det har varit regnigt och blåsig ett tag nu. Men massor med blommor blommar och träden börjar knoppas. Det är så härligt att vara ute! Tur att jag inte känner av min gamla hösnuva så mycket längre, då hade det nog varit jobbigare.
Ha det bra nu!
Åsa ~ Bobo

30/3 -04
Jag vet att jag lovade höra av mig direkt efter hundträffen... Men det dröjde ett tag iaf! Nu har jag lagt upp bilderna från träffen här. Träffen var väldigt trevlig, inte för många hundar i varierande storlekar. Bobo var minst förstås, men inte sämst för det! =) Han var lite "trakasserad" ett tag av blandisen Ztecie, men tillslut lärde han sig säga ifrån, så han fick lite lugn och ro. Ztecie tyckte ju att han verkade som en jättebra leksak tror jag. *ler* Vi åkte bussen ut till Blockhusudden, och så promenerade vi tillbaks mot Gärdet och stan. Vädret var lite grått och trist, men i det stora hela helt okey. Det var bara när det började hagla, när vi stod på ängen, som det var lite kallt och jobbigt. Det var en tur som jag gärna gör om iaf! *tummen upp*
Vad har hänt mer?? Jo, Frasse (mammas katt) har hunnit fylla 1 år! Stor kille nu, grattis till honom.
Dessutom har Alex hunnit bli "stora damen". Hon fyllde 16 år i söndags den 28/3. Grattis till henne med *pussar å kramar*
Annars har det varit ganska lugnt och stilla här hemma. JO!! HUR kunde jag glömma!! VÅREN har kommit hit! Vädret är underbart, varmt och skönt. Krokusar och snödroppar blommar överallt och fåglarna kvittrar. HÄRLIGT!!
Ha de bra! NJUT!
Åsa ~ Bobo

20/3 -04
Nu var det länge sen jag skrev nått! Det har tagit tid att få upp datorn här hemma, det har funnits så mycket andra saker att fixa först hela tiden. Men nu orkade jag inte vänta längre, nu var datorn tvungen att komma upp! *ler*
Nu har vi som sagt flyttat och börjat finna oss till rätta i nya lägenheten. Bobo verkar trivas, han har hittat sina favoritplatser att sova på och att stoppa sina leksaker på. Och allra bäst tycker han om att få sova i sovrummet med oss! Det gjorde han ju inte förut, då sov han en trappa ned. Så det var nog det bästa med hela flytten om man frågar honom! =)
Marsvinen tycker dock inte om flytten. De vill inte kliva ur buren alls. Och bär jag ut dem så tar det bara några nanosekunder för dem att springa tillbaks till buren igen! Där är tryggheten. Om de inte börjar kila runt på golvet måste jag skaffa större bur till dem, den de har är alldeles för liten för dem att vara i hela dagarna!
Barnen verkar också trivas. De går ju kvar i sina gamla skolor, så det är ju lite längre för dem nu. Men det verkar gå bra, vi får väl se till sommaren vad de verkligen tycker!
Annat nytt som hänt.. Tja, så mycket annat än flytten har ju inte varit på gång nu. Men jag kan ju berätta att mamma trillade i lördags. Det gick så bra så sa hon, bara en liten stukning. Men efter en vecka blev hon tvungen att ge upp och gå till doktorn, eftersom svullnaden och värken inte ville släppa. Hon hamnade direkt på Södertälje Sjukhus för gipsning.. Hon hade naturligtvis fått en spricka i foten! Så igår fick jag och Conny åka och hämta katten, mamma skulle stanna på sjukhuset över natten och den stackaren kunde ju inte vara ensam hemma hur länge som helst! Men nu är mamma hemma igen, med foten i paket. Och det ska den vara i minst 4 veckor, men i värsta fall längre än så sa doktorn. Där ser man hur det kan gå med en liten vrickning! Tur att hon gav upp sin envishet till slut iaf! *ler*
Annars är det bara bra med oss. Andreas fyllde 13 år förra lördagen, och Alexandra blir 16 år nästa söndag. Vilka stora barn jag har! *förvånad* Och om allt är bra med mamma i morgon, och vädret är lite trevligare, så ska jag och Bobo till Gärdet och träffa en massa hundkompisar med mattar och hussar! Det ska bli himla kul, det var länge sen vi gjorde en sån utflykt! Om trippen blir av, så kommer det bilder senare.
Ha det bra nu, och ta det lite lugnt!
Åsa ~ Bobo

19/2 -04
Jaha så är det snart dags! I övermorgon går flytten, och alldeles snart ska datorn plockas i sär. *snyft* Vem vet när vi får ihop och igång den igen! *fasar* Jag får väl överleva ändå, har en känsla av att jag har nog med jobb på annat hål... Men det ska bli så skönt att flytta!! Jag vet att jag tjatar, men jag tycker det verkligen! Men vad mycket saker vi har, börjar nästan tro att någon går in bakvägen med någon annans skräp. För när har JAG lyckats spara på mig så mycket?? *rodnar*
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

14/2 -04
Idag är det Alla Hjärtans Dag... Och jag är sjuk, Conny jobbar, Ante är hos sin pappa och Alex borta på nått annat... En ganska trist dag måste jag säga... Jag hoppas den blir bättre till kvällen och att den är bättre för er andra!
Nu är det bara en vecka kvar till flytten! *pirrigt* Tiden går så fort, vi har massor kvar att göra och att packa. Förstår inte hur vi ska hinna! Men vi är ju tvungna förståss. =) Skönt ska det bli när det hela är färdigt iaf.
Ha en riktigt bra dag, och en skön helg!
Åsa ~ Bobo

7/2 -04
Äntligen helg igen! Synd bara att tiden går så fort, snart är det måndag och jag är tillbaka till jobbet dödstrött eftersom vi har haft fullt upp hemma hela helgen! Men nu är det bara två veckor kvar innan flytten, sen lugnar det nog den sig lite iaf. Hoppas jag... =)
Annars är det bara bra med oss. Bobo undrar lite över alla kartonger, han fattar inte alls varför vi river och sliter i allt. Men han gillar den nya lägenheten, hoppas att han kommer att trivas där sen också. I morgon ska vi köpa färg och sen ska Conny måla om lilla toan, badrummet och tvättstugan. Det är såna hiskeligt tråkiga färger där. Sovrummet ska vi också tapetsera om, men det blir nog efter flytten. Kul ska det bli att fräscha upp lite!
Alexandra har börjat en sminkkurs hos Alby Fejare. Hon var lite tveksam om hon skulle börja, men hon var där i torsdagskväll för att kolla. När hon kom hem var hon sminkad i ansiktet och tyckte att det verkade toppen. Tur att jag tvingade dit henne för att kolla! =) Fortsätta ska hon iaf göra, och försöka övertala kompisen att följa med också. =)
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

25/1 -04
I tisdags fick vi säkerhetsdörren till lägenheten. Snacka om snabba ryck! Det var bara några dagar sen jag beställde den. Men det känns bra, killarna som monterade den försäkrade att den var så bra så. =)
På tisdagen kom även husvärden över och kollade en del saker som jag anmärkt på. Bland annat så var det skitigt i badrummet. Även spisplattorna var helt kassa. Vi gjorde en deal med husvärden, om vi städar själva så fixar han en helt ny spis till oss... Taget eller hur!? *ler* Så i fredags var Köksmontage över till lägenheten med både köksfläkten vi beställt och den nya spisen! =) Visserligen är det en helt vanlig spis, ingen glaskeramikhäll. Men den  är av den här nya modellen som har iskall ugnslucka! När man slår på ugnen startar en liten fläkt blåser kalluft på luckan. Himla effektivt har den visat sig vara. Har man små barn, eller hund som vi, är det himla bra! =) Jättefin är spisen, och kolfilterfläkten med för den delen!
Det är toppen att dom hinner fixa så mycket sånt innan vi flyttar in, så slipper vi ha den springande efter det. Så mycket iaf, en del blir det väl ändå kan jag tänka!
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

17/1 -04
Nu har vi fått nycklarna till lägenheten!!!  Eller rättare sagt vi fick dem i torsdags. Så vi har varit uppe i lägenheten både på torsdagskvällen och i går kväll. Och antagligen ska vi dit en sväng eller två i helgen med! =) Jag blev så glad när vi kom i dit. Lägenheten verkar faktiskt vara helt okey. Nu har jag ju bara sett den två gånger i väldigt dåligt ljus (det är därför vi ska dit idag och gå igenom den i dagsljus..), men av det vi kunde se verkar det okey. Det enda som jag har sett som inte ser bra ut är vårt sovrum, den tapeten har två stora fettfläckar och en tapet ser ut som om dom slitit ned krokarna. Det är stora vita fläckar efter dem. Men färgmässigt tycker jag faktiskt ovanligt bra om den. Det brukar ju vara svårt att komma in i en lägenhet och tycka om tapeterna som sitter, smaken brukar ju aldrig stämma överens med ens egen. Men den här gången är det okey, inge medaljongtapeter, inga storblommiga (eller småblommiga heller för den delen) och helt vanliga färger. Det ska nog gå att överleva om jag inte hittar nått som inte synts i mörkret.
Ungarna var med och tittade i går, och faktiskt verkar dom lika exalterade som jag! Alex blev alldeles till sig eftersom hon kunde se Nacka-masterna från sitt rum. Vi bor ju på fjärdevåningen uppe på en "kulle", så utsikten är slående. Mig slår den ned direkt, det är alldeles för högt! Jag ringde i går förmiddags och hörde om vi kunde få balkongen inglasad, få annars tror inte jag att jag kommer vara där ute nånsin... *fegis* Dessutom skulle jag vara livrädd att mammas katt skulle få för sig att balansera på balkongräcket. Så på måndag ska jag till husvärden och skriva på papper om det! =) Säkerhetsdörr har jag ju redan beställt, den där husvärden måste tro att jag är knäpp som inte kan ta allt på en gång!
Jag tror att vi kommer trivas bra i lägenheten. Det känns fortfarande lika bra som förut. Nu gäller det bara omgivningen och grannarna, att det inte är en massa stök med dom. Det är aldrig roligt!
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo

12/1 –04
Idag är jag så himla GLAD!!! Jag har fått kontraktet på 4:an vi ville ha! Det känns helt toppenbra just nu! =) I kväll ska jag skriva på kontraktet, och nycklarna får jag så fort jag betalt in hyran. Det blir visserligen 1½ månads dubbelhyra, men det ska nog gå bra. Det ska bli så himla skönt att flytta!!!! Jag förstår inte riktigt hur jag ska överleva den här dagen. Men på något vis går det väl. Det känns på något vis som om det här året kommer bli toppen. Jag vet att jag tjatar, men just nu verkar allt gå så himla bra för mig. =) Jag hoppas att det håller i sig ett tag till, det behövs verkligen efter det här året som varit. 2003 var inget sånt där toppen år faktiskt.
Alex har redan möblerat ”sitt” rum, och bestämt vad som ska kastas och vad som ska vara kvar. Framför allt har hon bestämt vad hon ska skaffa nytt till sitt rum! =) Ante har inte sagt så himla mycket, men det kommer väl så småningom kan jag tänka mig. Han är mest lite lessen över att komma så långt bort från kompisarna, men jag har försökt säga till honom att så himla långt är det ju inte. Det är bara en ytterligare kvart med en annan buss när han kommer från skolan. Det borde ju hans kompisar kunna fixa tycker jag! Dessutom så kan ju han faktiskt stanna kvar hos kompisarna om det skulle passa bättre.
Jag tror det här blir bra för oss. Om inte annat så pengamässigt. Hyran på den här 4:an är bara 5 519 kr, för radhuset betalar vi nästan 10 000 kr i månaden! Det blir mycket pengar över varje månad. Dem kan man ju faktiskt göra något mycket roligare för! *funderar* Bara att slippa oroa sig över hur mycket pengar man får kvar efter alla utgifter är ju toppen!
Vi kommer börja flytta alla småsaker så fort vi kan. Stora flytten kommer att gå runt den 21-22 februari, med alla möbler och så. Och tänk vad mycket vi måste göra oss av med! Vet inte riktigt i vilken hörna jag ska börja. Det känns som om jag är på helt fel plats nu när jag är här på jobbet iaf! =) Men det är väl till att börja lite smått på kvällarna först och främst. Sova kan jag göra någon annan gång! =)
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

Planlösningen

10/1 -04
Nytt år och så lite nyheter. Jag berättade ju en massa förra året om omorganisationen vi hade på jobbet. Den var ju himla jobbig, men det slutade med att jag hamnade på ett förordnade som löneassistent på lönekontoret. Ett jobb som är väldigt annorlunda mot det jag hade. Det var meningen att jag skulle gå på förordnandet i 1 år, efter det fick jag se vad som hände. Men nu, sedan den första januari i år, tillhör jag löneavdelningen fast! Jag skrev på papperna i går, och det känns skönt att veta att jag aldrig mer ska tillbaks till mitt gamla jobb. Visserligen trivdes jag väldigt bra där förut, men efter omorganisationen är ju allt väldigt annorlunda och jobbet inte riktigt detsamma. Så det känns skönt att allt är påskrivet och bestämt nu redan! =) Dessutom fick jag 5 extra semesterdagar, så jag kan ju inte direkt klaga.. *ler*
I övrigt känns det som om det skulle bli ett bra år i år. Jag hoppas verkligen att jag inte har fel i det! Vi söker ju även en ny lägenhet, och vi har fått ett erbjudande på en 4:a som verkar himla fin! Bra planerad, området är kanske inte det bästa men barnen kan gå kvar i samma skola och det allra viktigaste... hyran är nästan hälften av vad vi har idag! Tyvärr var vi i tvåa i kön... och jag får inte veta vad som händer innan tisdag eftermiddag.. Men hoppas kan man ju alltid göra eller hur? =)
Jag är lite trött nu ikväll. Jag och Conny har nämligen varit i väg på en 20-timmars kryssning till Mariehamn. Lite överraskande för mig, Conny hade fått en gratiskryssning som jag inte visste om. Jag är inte heller så himla förtjust i de där kryssningsbåtarna, men vi fick faktiskt riktigt trevligt. Som tur var! =)
Ha de gott nu!
Åsa ~ Bobo

4/1 -04
Så nu är det nya året här! En ny fräsch start på förhoppningsvis ett riktigt bra år. Förra året var ganska jobbigt, med omorganisationer och en massa annat tjafs. Jag hoppas att jag slipper sånt det här året!
Det gamla året slutade bra iaf. Barnen var ju hos sin pappa över julen, så vi firade både jul och nyår på självaste nyårsaftonen! *ler* Det blir lite mycket förstås, men väldigt roligt! Alla fick en massa julklappar, även jag! *förvånad* Djuren också såklart. Bobo fick en massa leksaker, marsvinen fick ett nytt fint hus och mammas katt Frasse fick både godis och leksaker. Vi måste haft en massa snälla djur helt enkelt! =) Barnen fick också en väldigt massa saker, fast vi sagt att det INTE skulle bli så... Men så blir det alltid ändå. En härlig kväll var det iaf! Och så har jag ju varit ledig 5 dagar igen, det har varit riktigt skönt! Fast i morgon måste jag till jobbet igen... Det känns lite trist faktiskt. Men det blir väl bra bara jag kommer dit igen, det brukar ju vara så eller hur? =)
Vad annat nytt?? Jo om du inte märkt det så har jag gjort om hela sidan! Nytt år = ny design. Jag tycker att det blev ganska snyggt, vad tycker du? Det är ju inte riktigt riktigt färdigt ännu, men jag orkar inte vänta med att ladda upp sidan mer nu. Jag har slitit i flera dagar, och så ska jag ju som sagt till jobbet i morgon igen så då har jag ju inte tid att göra färdigt. Hittar du nått jättekonstigt kan du väl maila mig?
Ha de bra på det nya året!
Åsa ~ Bobo

28/12 -03
Nu är julen slut! I kväll kommer barnen hem igen och i morgon ska jag till jobbet. Visserligen har det varit skönt att vara ledig, men jag saknar barnen! Konstigt va?? =) De har varit hos pappa och fått en massa fina presenter, medan jag har suttit här i min ensamhet och haft det tråkigt... Näe skämt å sido, de har firat julen hos sin pappa. Vi ska fira "jul" på nyårsaftonen i stället. Så det är tur att det dagen är lång, så vi hinner med lite av varje! *ler* Nackdelen med att fira jul en vecka senare, är att jag hunnit skaffa ännu fler klappar på rean. Fast jag tror inte barnen ser det heller som en nackdel förstås... Jaja, många presenter blir det förstås. Men så ska det vara och jag ÄLSKAR att köpa julklappar. Och det är inte bara barnen som jag hittat extra presenter till på rean. Jag har hittat en del mer till alla djuren också, för de ska ju med ha julklappar. Bobo älskar att öppna presenter, men jag tror inte att Frasse, Mysan och Taffie klarar av det så bra... Dem får vi nog hjälpa lite.
Nu ska jag gå och äta en skinkmacka till frukost (kan den ALDRIG ta slut??).
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

24/12-03

20/12 -03
Nu är det bara fyra dagar kvar till julaftonen! Fast för egen del blir det inte så mycket firande då... Barnen ska till sin pappa och Conny jobbar. Det blir bara jag, mamma och djuren på dagen, sen kommer ju Conny hem. Men det kommer att bli tomt och trist måste jag säga. På julen ska man vara många och många barn! Men vi tar igen det på nyårsaftonen, då ska det firas dubbelt av allt! =) Jag överlever nog i år också fast det är trist utan barn.
Förra lördagen var jag och Bobo på Stora Stockholm. Vi stod i rasmontern mellan kl 09.00-12.00. Det var faktiskt himla kul! Mycket folk kom och gick, och väldigt många var intresserade och ville veta mer om pudeln som hundras. Det var roligt att få göra reklam för "sin" ras! =) Tyvärr var det många som kom med gamla myter typ att pudeln var nervös, otroligt skällig, att den inte kunde gå i skogen och att det bara var gamla tanter som hade pudlar! Sånt är lite tråkigt och jag hoppas att vi som stod i montern åtminstone lyckades ändra några människors attityd mot pudeln!
En annan sak som var himla jobbig var att alla trodde att Bobo var en valp... Han är liten, men inte såå liten tycker jag. Men det var den absolut vanligaste frågan jag fick, om han var en valp. Och väldigt förvånade blev de som frågat när jag sa att han faktiskt var över 3 år och fullvuxen! =) Alltid förvånad man någon.
Kul var det iaf, och vi gör gärna om det nästa år om det går! =) Fast vi orkade inte titta så mycket på mässan efteråt, Bobo var helt slut och jag fick bära runt på honom eftersom han är så liten och det var så himla mycket folk som inte så honom! 4,5 kilo blir tungt att bära på efter ett tag!
Javisst ja! Vi träffade en massa människor också, både gamla vänner men också några som jag bara haft kontakt med via nätet. Det var lite extra kul! Vi träffade Mozarts familj, Bobo älskade dottern enormt och hade nog pussat ihjäl henne om de inte hade fortsatt sin promenad på mässan! =) Vi träffade även Alexandra, Bobos uppfödare, och Anne-Li som har Bobos systerson Linus. Fast vid det laget såg nog Bobo mest ut som en trasa, det var alldeles innan vi skulle gå hem. Tyvärr var ingen hundarna med sig, så dem fick jag inte träffa. Men det är ju himla kul att få ansikten till dem man pratar med ibland över nätet! =)
Ha det riktigt bra nu! Ät inte för mycket julskinka och jag hoppas att ni varit snälla så ni får några klappar till jul! Eller till nyår som jag själv.. =)
Åsa ~ Bobo 

5/12 -03
Nu är det över en månad sen jag uppdaterade Bobos sida. Lite dåligt samvete har jag, för vi har fått en massa fina hälsningar som jag inte lagt upp. Men de kommer nu, och jag hoppas att jag blir förlåten för min försumlighet!
Annars är det inte så mycket nytt att berätta. Barnen har snart jullov, jobbet hopar sig i mängder, första advent har varit och julen närmar sig. Jag kan ju förstås berätta vad Bobo och jag ska göra på Lucia. =) Vi ska sitta i SPKs monter på Stora Stockholm. Det ska bli lite spännande faktiskt. Så många hundar och människor. Eftersom jag inte ställer Bobo så har han ju inte varit med på så många såna tillställningar. Jag hoppas att det kommer gå bra. Jag tycker att det ska bli himla kul iaf. Och om någon av er är där, får ni gärna komma och säga hej till oss! Det tycker jag vore himla kul. =)=)
Annars börjar julstressen närma sig. Jag har nästan inte köpt några klappar alls ännu, och tiden går ju bara så himla fort. Varför är det alltid så här? Jag planerar alltid att börja i tid, men det slutar alltid med att julen överraskar mig totalt! Nu i helgen ska här pyntas lite iaf. Ljusstakar och stjärnor har ju redan hamnat på plats. Men jag hinner ju inte byta gardiner och sånt nästa helg, så det måste jag fixa nu. Så är det gjort sen.
Jag återkommer med en rapport från Stora Stockholm efter nästa helg! =)
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

1/11 -03
Nu ska jag ta mig samman och uppdatera lite om våra senaste händelser. Bobo har ju varit hos veterinären nu, för blodanalysen. Är det någon som har undrat hur det gick? Jo, det gick som om jag trodde men inte hoppades att det skulle gå. Provet visade på negativt! Byrackan är inte allergiskt mot något som finns att testa på, utan något som är mer ovanligt. Är det inte typiskt???? En massa pengar på att få veta ingenting! Men nu är testet iaf gjort, flera gånger dessutom eftersom veterinären trodde att något var fel på testutrustningen. De beställde nytt material från leverantören och gjorde om testerna. Men det visade ändå på negativt. *suckar* Så det är bara att fortsätta med droppar i öronen mot klådan och när det är riktigt hemskt, som i slutet av sommaren, kortisontabletter. Som tur är reagerar ju inte hundar på samma sätt som människor på kortisonet. Jag ställde tusen frågor om det till veterinären. Hon sa att han hade mer att vinna än att förlora på tabletterna, dessutom behöver han ju inte äta dem jämt som tur är. Jag hoppas att allt blir bättre nu iaf. Jag har funderat lite på att koka egen mat till honom, måste kolla efter en bra kokbok bara.
Marsvinen mår bra. De har blivit jätteroliga och inte alls så rädda längre. Buren står öppen för det mesta och de springer ut och in som de behagar. Hittills har jag inte märkt att de förstört något, men Bobo är lite frustrerad på dem! För inte nog med att de springer runt benen på honom, i bland så biter de honom och till råga på allt så LEKER DE MED HANS LEKSAKER!!! Fatta vad frustrerande sånt är! Och så säger jag åt HONOM att vara snäll och försiktig hela tiden! Jag tror att han tycker att livet är väldigt orättvist just nu! =)=)
Ungarna har haft lov och varit hemma en vecka. Skönt för dem, men jag tyckte att det var orättvist. Jag hade också behövt en veckas ledighet! =) Men jag var tvungen att åka på konferens med jobbet och gå på en kurs utöver det. Jaja så är det väl att vara vuxen kanske? *ler*
Ha det bra nu!
Åsa ~ Bobo

18/10 -03

Trist trist trist! Vädret är så himla trist just nu! Eller rättare sagt idag, annars har det väl varit okey men då har jag varit på jobbet. Nu är det helg och det småregnar hela tiden. TRIST!
Jag har passat på att bada och klippa Bobo lite idag. Nu är han jättefin, men jag har nästan inte lust att gå ut med honom i det här vädret för då ser han ju snart likadan ur som innan... Vilket elände! *ler*
Vad är nytt att berätta? Inte mycket, men jag kan iaf berätta att marsvinen har blivit ännu modigare nu. För det första gömmer de sig inte i huset när Frasse är här som de gjorde i början. Och som jag skulle gjort fortfarande om jag var dem! Frasse ser lite konfunderad och småhungrig ut när han tittar på dem.. =) Och för det andra så har de börjat springa kors och tvärs i rummet nu, oavsett om vi eller Bobo är där. ut och in i buren går det också med en himla fart. Till och med Mysan har lärt sig det nu! I början var hon lite för liten, eller klantig, jag vet inte vilket. Men nu kan hon! Så när jag byter i buren sätter jag dem på golvet, och så får de hoppa in i buren igen när de själva vill. Det brukar ta ett par timmar innan de är så pass trötta att båda behagar vara i buren för att sova samtidigt. =)=) Bobo tycker att de är lite jobbiga när de springer omkring, speciellt när de får för sig att utforska HANS korg eller HANS leksaker!! Att han själv formligen kryper in i deras bur är ju en helt annan sak! Eller hur? =)
På jobbet håller vi på att flytta runt i huset. När jag kommer tillbaks till jobbet på måndag ska jag ha fått ett eget rum. Det är något jag faktiskt ser fram emot! Jag tycker att det är lite jobbigt att sitta i ett kontorslandskap, men nu är det äntligen slut med det. Jippie! *ler*
Ha en skön höst trots allt!
Åsa ~ Bobo

2/10 –03
Nu har Bobo fått stygnen bortplockade. Det gjorde vi i måndags. Då fick vi även provsvaren på biopsin som gjordes. Men den visade som väntat inget mer än att Bobo verkligen är allergisk. Så nu börjar alla provtagningar om igen. Den 24/10 ska vi ta blodprover, som ska skickas i väg på analys. Efter det ska vi förhoppningsvis få klara besked om vad lillkillen inte klarar av. Fast jag har börjat misströsta, det skulle inte förvåna mig om den dyra och till 99% säkra metoden visar att Bobo är den hundrade som inte får några svar ens den vägen! Men försöka ska vi iaf, hur dyrt det än blir, jag är inte beredd att ge upp ännu!!
Just nu mår han bättre iaf. Visst kliar det fortfarande i öronen, men inte lika hemskt som det gjorde innan. Dessutom är ju klådan bevisligen allergibetonad, och kommer därför inte att försvinna innan allergin gör det. Men han mår bra, han är glad och pigg på bus. Det enda han är besviken på just nu är att inte marsvinen vill kasta boll med honom! Han släpar leksak efter leksak till dem, men ingen duger. Är buren öppen så släpper han ned leksaker till dem och står utanför och viftar på svansen. Men Mysan och Taffie begriper ju ingenting! Vad ska man med såna kompisar till??
Bättre är det med mammas Frasse. De hade ju inte setts på 14 dagar, pga av Bobos stygn och påtvingade stillhet. Men igår var Frasse hos oss igen!! Mamma sa att hon aldrig sett så glad hund och katt någon gång. Först hade de puss- och kramkalas, sen började de röja runt så mattorna flög! Till slut gick det så vilt till att mamma var tvungen att skilja dem åt ett tag, så att de skulle lugna ned sig igen. *ler Frasse lyckades till och med få Bobo att äta ordenligt igen. För första gången sen vi var hos veterinären och tog proverna tömde Bobo sin matskål! En pigg och glad kompis betyder en himla skillnad, det märks verkligen tydligt ibland.
Mysan och Taffie har acklimatiserat sig ordentligt hemma hos oss nu efter en vecka. Visserligen gömmer de sig fortfarande om man överraskar dem, men lika ofta står de vid gallret och piper båda två. Dessutom har de börjat äta ordentligen de också. Taffie har ju ätit bra hela tiden, men nu äter Mysan också så pass att jag slipper oroa mig för henne. Hö går åt i mängder, och pelletsen med. Fast godiset djuraffären lurade på mig ratar båda totalt! Morötter, gurka, tomat och äpple är mycket godare! Och vad de kissar och bajsar! Hon vi fick dem av sa att hon bara bytte i buren 1 gång i veckan, det tyckte jag visserligen lät lite. Men i början räckte det med att jag bytte varannan dag. Men nu, de senaste dagarna, måste jag byta dagligen. För det är så äckligt, blött och kissigt, att jag inte vill att de ska ha det så. Jaja, huvudsaken är ju att de trivs och mår bra förstås. Sen är det bara för mig att städa i buren, så är det! *ler
Ha de bra!!
Åsa ~ Bobo

26/9 –03
Jaha då var det dags för en liten rapport från mig igen! =) Och nu har jag lite nyheter som inte har direkt med Bobo att göra. Vi har fått två nya familjemedlemmar, ett virvel- och ett släthårs marsvin! Två tjejer som heter Taffie och Mysan. De har bott hos oss sedan i onsdags förmiddag.
Det var en bekantsbekant till en kompis som inte kunde ha dem kvar, och jag var dum nog att säga att jag kunde ta dem om ingen annan var villig att ta sig an dem. Ett löfte som jag både är glad över och ångrar lite grann… Marsvinen är ju så himla söta, och bara de vänjer sig lite mer så går det nog jättebra. Inget fel i dem. Men.. jag har ju två barn som är allergiska på olika vis, och en hund som är allergisk han med. Så varför tog jag mig då an dem? Det har jag frågat mig många gånger själv!
Nu bor de iaf hos oss, och jag tycker att det går jättebra ännu så länge! Lite rädda är de fortfarande, iaf Mysan (med virvlarna). Hon är lite skygg, men ändå handtam. Hon är inte rädd för oss eller Bobo om hon väl har kommit ur buren. Men ännu så länge vill hon inte frivilligt lämna den, jag hoppas att det blir bättre när hon lär känna oss bättre!
Taffie däremot har tuffat upp sig. Hon nosar nos mot nos med Bobo, både i och utanför buren. Det gör henne inte ett dugg att Bobo nästan bökar in hela ansiktet i henne för att kunna dra in lukten ordentligt. Hon bara makar sig lite bättre till rätta. Men självklart passar vi på Bobo så att han inte gör Mysan eller Taffie illa på något vis! Bilder på de båda damerna ska jag försöka lägga upp på en egen fotosida bara för dem.  Kommer så snart som bara möjligt!
Något som jag måste få gjort så fort som möjligt när det gäller marsvinen, är att få klorna klippta på dem! Det har inte den gamla ägaren gjort alls tror jag, klorna var sååå himla långa!  Dessutom var det väldigt mycket spån i buren när jag fick dem. Igår gjorde jag rent i buren och kastade dessutom deras gamla kartonghus. I med nytt i botten och bara lite spån. Ett nytt hus av en skokartong fick de också. En ny skål att ha maten i ska jag skaffa i morgon,  när de kom hade de en plastskål som vält bara någon av dem funderade på att äta lite. *ler* Vilken fart det blev på dem sedan! Full rulle fram och tillbaka. De tillbringade nästan hela kvällen med att kila in och ut i huset, samt att pröva sig fram vart de helst ville att huset skulle stå! Den var på olika platser i buren hela tiden! =)
Jag återkommer med närmare rapport och förhoppningsvis lite bilder så snart som möjligt!
Åsa ~ Bobo

22/9 –03
Den här sista veckan har varit händelserik! Ömsom rolig, ömsom tråkig/jobbig… Om jag skulle börja från början kanske?
Förra söndagen (14/9) gick jag och Bobo på en långpromenad i Mölleskogen med Lotta och Eira. Jättemysigt var det, vädret var ju på vår sida för en gångs skull, och Bobo uppförde sig för en gångs skull väldigt bra! =) Det enda var väl när vi skulle skiljas och Bobo helt plötsligt kom på att Eira var flicka…. Det slutade med att han stod och klapprade tänder, så till sig var han! *sötis*
Så har han hunnit fylla tre den lilla ”kraken”!! Mammas kille börjar bli stor nu. Dagen firades ganska spartant eftersom han inte får äta något annat än sina torra kulor… Han fick några leksaker som uppskattades högt, men annars tror jag inte att han reflekterade över att det skulle varit något speciellt med dagen!
I lördags var vi och avlämnade vår gamla frysbox till Diana, hon med minigrisen (fast jag tycker inte att den är sååå mini längre!). Av de tvåbenta blev vi varmt mottagna, men den fyrbenta damen var inte lika förtjust i vårt sällskap… Hon gillar bara inte Bobo, dessutom är hon fruktansvärt svartsjuk på alla som hennes mamma pratar med! Men det hela avlöpte ganska lugnt och stilla trots allt. Mycket berodde kanske på att Bobo hade både tratt och ena tassen inlindad efter ett veterinärbesök dagen innan…
I går, söndag, var jag först och främst och hälsade på Camilla med alla katter. Kattungarna hade hunnit bli ca 4 veckor och ganska livliga. Små söta dunbollar som på vingliga ben brottades och busade med varandra. Livsfarligt att besöka såna! Sen på kvällen var jag på Tupperware party hos en gammal kompis som jag inte träffat på minst hundra år! =) Himla trevligt det med, men tyvärr köpte jag ju YTTERLIGARE en platsburk! *suckar leende* Vad ska jag med alla till?? Jag har redan 2 stora kartongen på vinden med platsprylar som jag inte använder! 
Om jag då ska berätta det som varit lite tråkigare. Jag nämnde i förbifarten att Bobo har tratt och en tass omlindad. Vi var nämligen till veterinären i fredags, dels för att ta tandsten och dels för att han börjat klia så infernaliskt igen. Det har ju fungerat bra med specialkost nu i ungefär ett halvår. Men nu i somras har han börjat klia och klia igen. Han skrubbar och river så jag nästan blir gråtfärdig.
Nu har det iaf konstaterats att han återigen har öronen fulla med svamp. Mot det ska det droppas i öronen två gånger om dagen i 14-dagars tid. Dessutom konstaterade veterinären medan hon gick igenom journalen att det aldrig hade gjorts biopsiprover på Bobo. Det trodde jag var gjort redan i höstas, då tyckte jag det togs prover på honom i det oändliga. Men tydligen missades det då. Så nu gjorde man det denna gång, för att verkligen konstatera att det var allergier vi försökte komma till rätta med. I värsta fall kan det ju vara någon annan sjukdom som i grund och botten skapar alla problem för Bobo!
Om proverna visar på allergi, ska det tas blodprover som skickas till ett labb någonstans. Där ska blodet analyseras fram och åter, och så ska allergierna urskiljas. Det kommer att kosta mig ungefär 2400 kronor, och försäkringsbolaget täcker inte ett dugg av den summan. *suck Men vad gör man inte för honom?! Jag vill ju verkligen försöka komma till rätta med allt detta, så Bobo slipper må dåligt. Veterinären frågade om jag ville ge honom cortison så han slutar klia, men det vill jag inte. Iaf inte innan jag vet VARFÖR han kliar sig för det första!
Så när jag på fredag eftermiddag så småningom fick tillbaks min hund, hade han tratt, en vit kompress på höger ben och vänstra tassen omlindad med grönt bandage. Han hade blött väldigt mycket av biopsiprovet mellan tårna. Dessutom hade han stygn lite överallt på kroppen, där de hade tagit fler prover. Så ynklig var han, men överlycklig att se mig igen.
När vi sedan kom hem var han väldigt törstig och trött. Vänster tassen spretade upp i luften hela tiden och han ville knappt följa med ut och kissa på kvällen. Lindan om foten fick vi tack och lov ta bort på lördagen, det gjorde vi efter besöket hos Mimmi. Men fortfarande kan han tycka synd om sig själv och hålla upp tassen när han tycker att vi inte bryr oss om honom tillräckligt! *sötnos* Tratten måste han behålla på tills stygnen är tagna den 29/9. Då får jag även besked om proverna som togs. Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på för svar, jag vet bara att jag vill ha raka besked vad jag kan göra för honom!
Så hjälp mig hålla tummarna för honom och för att provsvaren visar på något som är relativt lätt att bota!
 Ha det gott!
Åsa ~ Bobo

6/9 -03
Idag har jag varit och tittat på jätte små kattungar! En kompis till mig föder upp Helig Birma, och hon har just nu tre små 14 dagar gamla kattungar hemma. Helt bedårade söta, har precis börjat öppna ögonen. Det är ett under att jag kom utan att ha lovat att köpa minst en av dem! *ler* Dessutom hade hon 3 stora katter och en kattunge på 3½ månad... Är man riktigt frisk som åker dit eller? *ruskar på huvudet* Bobo fick av förklarliga skäl inte följa med. Även om han och Frasse blivit bästisar, så tror inte jag att dessa katter skulle uppskattat hans framfarter! =)
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

17/8 -03
Jaha så var det slut på det roliga! I morgon börjar allvaret igen, skola och arbete väntar. Fast visst har vi haft några sköna veckor. Jag ska inte klaga. Veckan i Sollenkroka var toppen, även om det regnade mycket de sista dagarna. Men det regnade inte lika mycket som här, och vi kunde vara ute mycket ändå även om det inte var badväder. Det var verkligen toppen att vara borta från allt i en vecka, ingen dator eller tv alls. Bara mobiltelefonen, och den var faktiskt väldigt tyst. *skönt* Jag behövde det framför allt, nu kanske jag orkar ta tag i allt jag skjutit framför mig så länge. Bobo tyckte att det var toppen, även om vi hade den odrägliga Frasse med oss. Men att få vara med familjen till 100% var ändå det bästa tyckte Bobo. Dessutom fick ju inte Frasse följa med till havet! När vi gick dit och Bobo kunde ströva fritt och titta på allt och inget, så fick Frasse vara hemma och sova. Rätt åt honom tyckte nog Bobo! *ler*
Men trots allt är det skönt att komma hem också. Att slippa utedass, värma vatten på spisen och trängas i ett rum blir lite jobbigt också...
Hoppas ni haft en bra sommar!
Åsa ~ Bobo

2/8 -03
Nu har redan en vecka av semestern gått! Tiden går så fort när man är ledig och har det bra. Vilken tur att det åtminstone är 2 veckor kvar ännu så länge! *ler*
På måndag morgon  ska Alex åka till Gotland med körgänget. De ska kolla in medeltidsveckan. Det blir nog himla kul. 5 dagar ska hon vara borta. Och sen när hon kommer hem är det bara att packa om väskan, för då ska vi till Djurö en vecka. Det ser jag fram mot faktiskt. Bara det är vacker väder så.. Och om bilen funkar som den ska! Den krånglar lite just nu, men Conny kunde nog fixa det i veckan när han får semester. *hoppas, hoppas*
I lördags var jag på kattutställning på Ekerö. En himla massa fina katter fanns det där. Några nya favoriter hittade jag, men samtidigt konstaterade jag att min nästa katt (när det nu blir!) kommer att vara en Sibirisk, Norsk Skogskatt eller Main Coon. De kattraserna är ju bara för maffiga! Stora hårbollar på fyra ben. Flera av katterna jag tittade på var större än Bobo! *ler* Undrar vad han skulle säga om jag kom hemdragande med nått sånt??!
Sen på söndagen var vi till Gröna Lund. Perfekt väder och mycket pengar gick det åt! Som det ska med andra ord. =) Jag måste säga att jag dessutom är lite stolt över mig själv. Jag åkte nämligen Katapulten! Men det kommer jag aldrig göra om i hela mitt liv! Fritt fall var inget mot detta tortyrredskap! Fast det borde jag ju förstått eftersom Alex inte följde med, hon bangar inte för nått annars. Och gissa om hon skrattade när jag på darriga ben och med tårar i ögonen klev ur efteråt! Elaka unge! =) Men jag gjorde det! Så det så! *flinar*
Ha det bra nu, tänk på djuren i värmen!
Åsa ~ Bobo

25/3 -03
Äntligen semester! Tre veckor ledigt ligger framför mig nu. Det ska bli så skönt att slippa gå upp tidigt på morgonen ett tag framöver! =) Tror nog att Bobo tycker att det ska bli kul med, att ha mamma hemma ett tag nu. Jag vet at barnen tycker det iaf.
Just nu mår Bobo inte så himla bra. Inte så att han är sjuk, men han har fått mask i magen. =( Det kliar förfärligt, han gör allt för att klia sig i baken. Men nu har han fått sin andra dos av Axilur, så snart måste det väl vara över? Tur att det finns snabba botemedel mot sånt.
Jag har fått kontakt med Bobos halvbrorsa Mozart. Himla kul faktiskt! Mozarts matte mailade mig ang ett inlägg på Pudelsidans forum. Och efter ett par kontakter oss emellan så kom hon på att killarna var bröder. =) Lustigt samanträffande tycker jag. Får se om vi ses "live" någon gång. Men bilder på Mozart finns iaf på Bobos sida om hans hundfamilj.
Ha det gott!
Åsa ~ Bobo

16/7 –03
Nu har vi äntligen fått igång mopeden till Alex! Det ena efter det andra har krånglat hela tiden. Det är inte klokt egentligen! Men nu fungerar den, och hon kör för fullt. Mycket uppmärksamhet drar den till sig av mindre barn och vuxna i min ålder. Barnen tycker den liknar en motorcykel och vuxna får sig en nostalgitripp.
=) Lite kul är det tycker jag, men Alex vill ju helst inte ha publik när hon övningskör.
Konfirmationen är också avklarad för ett par veckor sedan. Den var väldigt fin, och väldigt lång. Två timmar tog det i kyrkan. Men en väldigt fin ceremoni var det. Efteråt åkte vi hem och fikade. Och så var det ju dags att öppna presenterna också. Många fina saker fick hon. Hälften av gästerna gick hem efter det, de som stannade kvar fick middag till kvällen. Ett buffébord var uppdukat i köket, och det gick åt i ett nafs. Kul att det var uppskattat! Fast jag måste säga att jag var helt slut när dagen var över. Skönt när sista gästen gick.. =) Bilder finns i Alex album, länk finns från startsidan också.
Frasse tillbringar mycket tid hos oss just nu. Han och Bobo har äntligen kommit överens. Det är så himla kul att se dem leka med varandra nu på dagarna. I söndags var jag och Bobo på en långis på förmiddagen innan värmen slagit till ordentligt. På hemvägen stannade vi till hos mamma och Frasse för att svalka oss lite. Frasse har ju en vattenskål som Bobo brukar få dricka ur, men i söndags så ville inte Frasse släppa fram Bobo till den. Inga problem, jag tog fram en annan skål som Bobo brukar ha. Fyllde på med vatten och ställde ned den en bit från Frasse, så ha inte skulle känna sig hotad på sin matplats. Men vad tror du kattrackarn gör?! Jo han kommer skuttande och sätter sig vid Bobos skål och börjar dricka. Han verkligen hänger över skålen så att Bobo inte ska komma åt den! Och det syns på hans blick att han vet vad han gör, så full i 17 som han såg ut. Jag föste förstås bort Frasse, men då dög inte vatten till Bobo längre! Inte ens fast jag flyttade skålen kunde han dricka. Tokiga djur! =)=)
Nu är det en vecka kvar till semestern. Vad jag längtar! Det ska bli skönt med ledighet i hela tre veckor. Sista veckan ska vi vara på Djurö. Jag har hyrt en stuga där, och det ska bli så himla skönt. Ingen dator, ingen tv utan bara lugn och ro. Snacka om att ladda batterierna! *ler*
Ha det bra i sommarvärmen!
Åsa ~ Bobo

22/6 -03
Så var midsommarhelgen över. Idag är vädret lite bättre faktiskt, kanske bara för att ledigheten tagit slut... I vilket fall var himlen alldeles blå i morse. Det var ett tag sen sist. Men nu har det börjat mulna på igen. Fast jag och Bobo har hunnit med en skön promenad i skogen redan, så det gör inte så mycket.
I går träffade vi Frasse och mamma igen. Ett himla drag var det här! Bobo försökte som vanligt få Frasse på mildare humör med glada valpskall, vilket Frasse inte direkt uppskattade. Ett tag lekte de faktiskt också, innan Frasse tyckte att det fick vara nog med umgänge med en usel hund! Det verkar som om de skulle kunna bli vänner de två så småningom! *ler* Några nya bilder blev det från dagen, på Frasses fotosida!
Ha det gott i värmen!
Åsa ~ Bobo

20/6 -03
Midsommarafton... Detta ska ju vara sommarens absoluta höjdpunkt, men det är grått ute, småregnar och blåser. Conny jobbar och ungarna är med sin pappa på landet. Lite tråkigt med andra ord. Fast jag och Bobo har varit hos mamma och ätit middag. Bobo passade på att retas lite med Frasse när vi ändå var där. =) Och Frasse passade på att smälla till Bobo lite som tack, nu är de kvitt med andra ord!
Nya jobbet går med "glans". Jag är inte lika trött på kvällarna längre, men det är så mycket nytt att lära sig hela tiden. Hoppas att allt går in så småningom. Mina kollegor verkar ju ha hoppet uppe iaf!
Ha de gott!
Åsa ~ Bobo

4/6 -03
Första dagen på nya jobbet.. *pustar* Jag är helt slut! Så mycket nytt hela tiden, det är inte klokt! Undra om jag nånsin kommer att lära mig allt? Men kul var det och trevligt hade jag. En jättevacker orkidé stod och välkomnade mig på min plats, jag blev jätteglad när jag såg den.
Bobo har varit och klippt sig idag. Före och efter bilder finns på startsidan. Det ser ut som två olika hundar! =) Han ser så himla liten ut nu, fast han är jättepigg och glad över att vara av med all varm päls. Och för att inte tala om allt kammande och kardande för att försöka hålla den tovfri. 
Vi träffade Frasse härom dagen också. Bobo är jätteförtjust, och fullkomligt livrädd. =) Frasse tycker ju inte att det är ohejdat roligt att bli jagad av det svarta pälsmonstret... Får se om vi nånsin lyckas få Bobo så lugn att det går att ha dem båda samtidigt?
Sköt om er nu!
Åsa ~ Bobo

1/6 -03
Sista dagen på jobbet… Det känns lite sorgligt, samtidigt som det känns väldigt skönt! Det är trist att lämna alla kollegor. Vi har en himla bra sammanhållning här. Men det blir nog bra på det nya stället också. Jag är ledig mån- och tisdag, och sen börjar jag på det nya stället på onsdag. Det ska bli spännande, jag har redan lite fjärilar i magen! *ler* Hoppas att de är snälla mot mig! Jag ska ju börja på lönekontoret som löneassistent, vet inte om jag har berättat det förut. Det är ett jobb som är totalt annorlunda mot det jag gör idag. Nu jobbar jag mest med människor, men sen blir det mest papper och data. Fast tiderna och schemat är bättre, jag slipper skiftgången. Med nya schemat jobbat jag måndag till fredag, dagtid. Och det är ju så jag vill ha det allra helst.
I morgon kväll kommer Alex hem från Taizé. Det ska bli skönt att få hem henne igen! I 10 dagar har hon varit borta då. Hon ringde i går kväll, allt verkade vara bra med henne. Hon har kul, har träffat en massa nya kompisar. Tyvärr hade hennes kompis, Emma-Lie, som åkt med henne dit blivit sjuk och låg på sjukhus. Tänk vad hemskt att bli så sjuk och hamna ensam på sjukhus där man inte kan språket och inte har familjen med sig! Jag hoppas att det inte är så allvarligt med henne! Hon får iaf åka med i bussen, och behöver inte flygas hem. Trist att få resan förstörd på det viset bara!
Ha det så bra!
Åsa ~ Bobo

26/5 03
Nu har Alex åkt i väg till Taizé. Vid det här laget borde hon varit framme ett bra tag. Jag hoppas det går bra för henne. I lördags morse bar det ju iväg. Bussen skulle ha åkt kl 06.30, men den dök inte ens upp innan klockan var 7... Lite senare och mycket trötta bar det i väg mot äventyret. Kvar på parkeringsplatsen var jag och Bobo... Lite konstigt kändes det allt måste jag säga! Men jag tror, och hoppas, att hon kommer få det jätte kul. Hon är ju inte ensam, 20 andra ungdomar är med plus ett antal vuxna. För att inte tala om alla som kommer vara på plats från andra delar av världen!
I går firade vi Mors Dag. Min bror och hans tjej var här, mamma också naturligtvis. Vi grillade och hade det jätte mysigt. Mamma ska få en kattunge av mig i Mors Dags present. Lite sent visserligen eftersom vi inte ska hämta den förens på torsdag. Men hon har träffat honom och tyckte att han var världens sötaste! För tillfället kallar hon honom för Frasse. Får se om namnet hänger kvar när hon lärt känna honom. Han är dessutom uppvuxen med två hundar, så han brydde sig inte nämnvärt när Bobo skällde ut honom! *ler* Frasse bara tittade på Bobo och nästan suckade så tråkig han tyckte att Bobo var! Fast andra gången de träffades så gick det bättre. Då var inte Bobo lika galen och skällig. Så det finns hopp om vänskap där!
Det gick ju inte så bra med Katthemmet, och mamma har varit lite lessen över att det inte blev någon katt därifrån. Hon hade totalt börjat misströsta om att hon skulle få en katt igen. Kolla in i galleriet så finns det några bilder på Frasse där!
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo

18/5 -03
Idag har det verkligen varit varmt! Riktig sommarvärme faktiskt. Jag tyckte det var underbart, men inte Bobo. Han har alldeles för mycket päls för att orka njuta av värmen. Men klipptid har han fått först den 4 juni, så han får stå ut ett bra tag till. Det blir med andra ord inte så många långa promenader dagtid när det är varmt. Vi tar igen det på kvällskvisten när det svalnat av lite grann.
Jag hade kameran med mig ut idag, lyckades få några bilder jag tyckte var bra. Bl a Bobo mitt bland vitsipporna. Fast han syns ju inte så bra, ser mest ut som en svart hårboll... *ler*
På lördag ska Alex åka till Taizé, ett kloster i Frankrike. I 10 dagar ska hon vara borta, jag undrar hur det ska gå. Men hon ser fram emot det, och det blir nog en väldigt annorlunda upplevelse. Och i slutet av juni ska hon konfirmeras. Så det är mycket ståhej runt henne just nu. =)
Passa på att njuta av värmen så länge den varar!
Åsa ~ Bobo

4/5 -03
Regnet det bara öser ned.. *trallar lite* Här bara regnar och regnar det hela tiden! Jättetrist!
Men igår var vi iaf ute på en promenad med Lotta och Eira. Trevligt trots det dåliga vädret. Eira brukar inte få gå lös eftersom hon sticker sin väg, men det problemet har tydligen börjat lösa sig för i går fick hon springa en hel del lös med Bobo. Det var jättekul tyckte båda hundarna, fast Eira var mycket snabbare än Bobo. Han hängde på så gott han kunde och skällde som bara den. *ler lite* Det var kul att se att Bobo kunde släppa loss lite, han har börjat morska upp sig lite på sistone. Jag hoppas det inte händer något mer med andra hundar som skrämmer vettet ur honom igen! Jag vet inte om han skulle fixa det, så lång tid det har tagit den här gången att få honom hyfsat lugn igen.
Ha det bra nu!
Åsa ~ Bobo

22/4 -03
Påsken är slut, jag har fyllt år och ute är det nästan sommarvärme (dagtid iaf)! Kan livet bli bättre? Jo faktiskt! Äntligen börjar vi komma till slutet av en segdragen omorganisation på jobbet. Det har varit jättejobbigt, med en massa oroligheter vad det gäller arbetstider, uppgifter och placeringar. Jag har blivit erbjuden ett jobb jag inte ens sökt, men som kommer bli en stor utmaning. Dessutom innebär det att jag äntligen får "normala" arbetstider, dvs dagtid måndag till fredag. Idag jobbar jag ju skift, vilket är jobbigt när man försöker få arbeta och familjeliv att funka! Tycker jag, andra kanske tycker annat.
På påskdagen var vi, jag och Conny, till Lilla Stockholm. Pudlarna missade jag, eftersom de gick på lördagen. Men då kunde jag inte få ledigt. Men det fanns många fina hundar att titta på ändå. En ras jag fastnade för var Portugisisk Vattenhund. Undrar om de fungerar bra med allergier? En del handlande blev det också. Framför allt leksaker, halsband och schampo eftersom Bobo inte får äta en massa godis. Jag hittade en liten armékeps till honom. Storlek small, men även den lite för stor! Men söt blev han! =)
Alex har varit på lite lydnadstimmar med Bobo under lovet. Det har fungerat jättebra där, men när hon kommer hem och ska visa mig så tittar Bobo på mig precis som om han skulle vilja säga att hon är jättejobbig som tror att hon kan bossa med honom! *ler lite* Alex tycker att det är väldigt frustrerande. Jag hoppas det blir bättre med tiden och fortsatt träning från deras sida utan mig.
Lev väl!
Åsa ~ Bobo

11/4 -03
Nu har våren mer än stannat av lite. Det är vinter igen, med massa snö och slask. *suckar* Det som var så mysigt förra månaden. Jag hoppas att det vackra vädret kommer tillbaks snart!
Annars är det bra med oss. Alla är friska och krya. Det enda är att jag fuskade med Bobos diet... Han fick en barnmatsburk med lax och pasta. Det var inget bra beslut av oss, han började klia direkt! Vilket dåligt samvete jag har haft för det! Men nu börjar klådan släppa iaf. SKÖNT! Bobo får hålla sig till sina torra kulor hädan efter, den saken är klar!
Bobo har också varit med mig på jobbet ganska mycket på sista tiden. Han tycker att det är himla kul, och jag tror att han har charmat de flesta där. Sen när vi kommer hem är han så trött! Han orkar nästan inte gå framåt av egen maskin. *ler* Dagen efter så blänger han bara på mig och visar tydligt att han inte har för avsikt att följa med mig igen. Inte på ett tag iaf, för han glömmer fort hur jobbigt det var!
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo

1/4 -03
Våren har avstannat lite. Värmen var här, till och med krokusarna började blomma i trädgården. Men just nu ligger våren och väntar någon annanstans. Skönt är att den lilla snön som föll i går natt inte finns kvar iaf. Hoppas det inte kommer mer nu.
Idag får jag lov att passa mig lite, det är ju den 1:a april. Ungarna kommer säkert hem med massor av skämt som de funderat ut i plugget! Så det gäller ju att följa med i svängarna. =) 
Ha det bra nu!
Åsa ~ Bobo

28/3 -03
Alexandras födelsedag. 15 år fyller hon idag. Min lilla snutta. Tiden går så himla fort, iaf verkar det så när jag tittar på barnen. Hur blev de så himla stora? Har inte fått någon rimlig förklaring på detta fenomen!
Men nu fyller hon iaf 15 år! Moped har hon fått, även om den ännu så länge är nedmonterad i bitar. Har inte fått alla delar till den ännu. Så hon får hålla sig till hederlig benkraft ett tag till! =)=) Bilder kommer så fort mopeden är hopsatt!
I går var jag med mamma till Stockholms Katthem igen. Hon har hälsat på Sylvester hela veckan, men hon var lite osäker på vad hon kände och ville ha mig med. Det visade sig att Sylvester är lite bitsk utav sig. Alla sa att det var för att han var stressad, men så hade mamma pratat med föreståndaren som skrämde upp henne rejält. Tydligen hade Sylvester gett sig på en av dem som arbetar där, och bitit den tjejen väldigt illa och med flera bett. Han hade inte bitit mamma, men markerat för henne flera gånger. Och efter mammas samtal med föreståndaren blev mamma rädd. I vilket fall så slutade gårdagen påhälsning med att mamma bokade av Sylvester. Tyvärr, för han är en himla fin katt. Stor och vacker (bara pälsen växer ut igen). Jag hoppas att någon som förstår sig på katter och som har tid att försöka tämja denna vilde tar sig an honom snart! Önskar att det varit jag...
Ha det bra i vårvädret! Jag såg, för mig, årets första tussilagosar idag!!
Åsa ~ Bobo

22/3 -3
Vecka som har gått har varit en väldigt dyr vecka! Först gick dammsugaren sönder, sedan diskmaskinen och så kom vi fram till att det blev dyrare än vi tänkt oss att fixa i ordning min gamla moppe till Alex som fyller 15 år på fredag... Jaja, sånt händer! Dammsugare måste jag ha, tvättstuga finns ju faktiskt i området och moppen är ju redan utlovad som present, så där är det bara att betala! *ler uppgivet*
Men lite rolig har veckan varit också! I går var jag med min mamma till Stockholms Katthem. Mamma har ju längtat efter en katt ett längre tag. Hon har svarat på en del omplaceringsannonser, men det har inte givit något. Det var nästan så mamma tappade sugen, fast hon redan köpt kattsandlåda, sand och lite mat! =)
Jag släpade i väg henne till katthemmet för att se om det inte fanns någon kisse där som kunde passa henne. Mamma ville ju dessutom inte ha en kattunge, utan en vuxen katt. Och se, på katthemmet hittade vi Sylvester! En hittekatt som farit väldigt illa en längre tid innan han hamnade på hemmet. Han är svartvit och långhårig, jättefin helt enkelt! Han var inte helt förtjust i att sitta i bur, men vem skulle vara det? Sylvester verkade gilla mamma och mamma honom, så hon lämnade in en intresseanmälan och bokade katten. Nu ska hon åka dit och besöka honom några gånger innan hon får hem honom. Jag hoppas verkligen att det går vägen för dem! Om han hamnar hos mamma så lovar jag att det kommer komma bilder och lite mer om honom här på sidan!
Och i dag har vi fått ytterligare en award, från Härliga Hundar! Jättekul att vi börjat få så många, det måste ju betyda att sidan är värd att besöka? Eller hur! =)=)
Var det någon som tittade på Mimmi Minigris? När hon var med på Veterinärerna? Hon visade sig iaf vara huvudinslaget den veckan! Jättekul att se så mycket av dem på tv. Och jag måste ju säga att familjen Steinhof skötte sig riktigt bra framför kameran! *ler* Allra bäst var ju Douglas, lillhusse.
Ha det så bra nu!
Åsa ~ Bobo

16/3 -03
Idag har vi varit i skogen jättelänge med Lotta och Eira. Det gick faktiskt alldeles utmärkt. Bobo väntade förväntansfull på Eira först, men när hon kom närmare och började skälla blev det läskigt! Men när vi gått en bit så lugnade båda hundarna ned sig, och då funkar det bättre för Bobo också. I nästan två timmar promenerade vi runt i Mölle skogen. Bobo var lös nästan hela tiden, och det funkade kanonbra... Ända tills vi nästan var tillbaks där vi startade... För helt plötsligt fick Bobo syn på änderna, började skälla och HIMMEL så kul det var med flygande änder! Han struntade högaktningsfull i mig och mitt gapande. Det hördes på skallet hur kul han tyckte det var!
Till slut kom han tillbaks, en liten aning ångerfull över sitt tilltag... Bushund! *ler* Skäll fick han, vet inte om det hjälper nästa gång. Men då ska jag vara mer uppmärksam INNAN han hinner sticka iväg!
Åsa ~ Bobo

14/3 -03
Nu känns det verkligen som om våren är här! Fåglarna kvittrar, nästan all snö är borta, solen skiner och alla barn är ute och leker. Härligt! Hoppas bara att det håller i sig, så det inte dimper ned en massa mer snö...
Vi mår bara bra, är ute så mycket som möjligt. Fast det blir inga skogspromenader på ett tag. Bobo gillar inte att bli geggig om tassarna! *flinar* Så vi försöker hålla oss där det är lite torrare just nu. 
Vi har gett en award till Arvids Lya kan jag ju också berätta. Tycker mycket om den sidan.
Ha det så bra i vårvädret, passa på att njuta!
Åsa ~ Bobo
PS. Glöm inte Veterinärerna på TV4 på söndag kl19.00!

6/3 -03
En stor dag idag! Ante fyller 12 år! Hipp, hipp HURRA för honom! Fast sjunga, det får man ju inte göra för honom. Det är ju pinsamt! *ler* Hoppas klassen gör det ändå! =)=)
Och så har ju sidan fått en ny award! Det är alltid kul att få bevis på att någon tycker sidan är fin. Den här blir den tredje awarden vi fått, och den kommer från Anna, Zekes Hemsida. Tackar för den!
Annars är jag ledig idag, men jag måste följa Alex till tandregleringen på Eastman Institutet inne i stan... Det tar ungefär hela dagen, känns det som nu! ;)
Ha det gott!
Åsa ~ Bobo

23/2 -03
Idag är Bobo helt slut! Vi var och hälsade på Diana och Mimmi Minigris igår. Och det tog tydligen på krafterna. *ler* Men jag måste säga att Bobo förvånade mig väldigt! Han är ju rädd för sin egen skugga, och brukar lägga sig för allt och alla. Så alla förstår att han är en snäll liten vovve... Jag tror inte att Mimmi uppfattade honom som en snäll liten kille! Han lyckades nämligen hålla Mimmi i schack hela kvällen!! Mimmi har satt STORA hundar på plats, men Bobo var hon väldigt osäker på. Hon mådde väldigt dåligt till att börja med, men det släppte så småningom. Och visst gav hon Bobo några tjuvnyp när han jäklades för mycket, men inte tillräckligt för att sätta respekt i honom! Och Bobos ego blev bara större och större, trodde han skulle spricka till slut! Men idag sover och sover han. Det tog tydligen på krafterna att vara så stor och stark!
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo
PS. Mimmi kommer på TV4 den 16 mars kl 19.00, på Veterinärerna!

14/2 -03
Happy Valentins Day!

7/2 -03
Jaha så börjar man äntligen bli bättre då! Det började med att Andreas blev sjuk, han fick feber och blev jätteförkyld. Naturligtvis blev jag smittad, men nu börjar det äntligen släppa så jag orkar göra något.
En massa snö har det vräkt ned igen och himla kallt är det. Men så vackert att det inte är klokt! När jag inte behöver stå och vänta på bussar och pendeltåg som inte kommer kan jag ju passa på att njuta av snön! *ler* Fast Bobo tycker att det är tråkigt. Han fryser igen och har svårt att gå. Så det blir ju inte så långa promenader nu igen. Det tycker han är trist, samtidigt som han har väldigt bråttom in när vi tar ut honom. Hoppas snön ligger kvar till ungarnas sportlov för en gångs skull!
Ha det bra!
Åsa ~ Bobo

29/1 -03
Tänkte bara berätta hur det gått får Mimmi, om någon är intresserad. Mimmi kastrerades ju igår, och TV4 var där och filmade allt. Det kommer visas på "Veterinärerna" senare i år, men jag vet tyvärr inte när. Alla blev tydligen väldigt förtjusta i den lilla damen. Veterinärerna hade aldrig varit med om en sån liten minigris, inte heller en sån snäll och söt liten tjej. Ändå säger matte Diana att Mimmi är ett monster...
I vilket fall så visade sig Mimmi tydligen från sin bästa sida, var stillsam och lugn. Och när de opererade henne så kom anledningen fram... Mimmi var sjuk, hon hade fått livmodersinflammation! Så det var därför hon var så lugn. Och vilken tur Mimmi hade när kastreringen redan var bokad! Livmodersinflammationen var inte så långt gången och hon hade inte visat några speciella symptom ännu. Mer än att hon som sagt var lugnare än vanligt... Ibland har man en väldig tur när det går illa!
Nu är Mimmi hemma och konvalescent. Och vad jag har förstått så tycker hon himla synd om sig själv! *ler* Operationen gick bra men hon har lite ont i såret idag.
Många pussar till Mimmi!
Åsa ~ Bobo

27/1 -03
Så var det lite kallare ute igen. Förhoppningsvis så betyder det att solen kommer titta fram! Efter alla gråa regndagar så behövs det verkligen. Skulle vara skönt att kunna ta en promenad utan att se ut som dränkta råttor när man kommer hem igen.
Annars här det varit lugnt här. Inget speciellt har hänt med oss. Däremot så är Diana, minigrisen Mimmis matte, lite stressad just nu! =) Mimmi ska kastreras och TV-veterinärerna ska filma. Idag ska TV-teamet från 4-an hem till Diana för att titta på det fyrbenta monstret. *ler* Så någon gång under våren får vi se den lilla filmstjärnan på TV. Jag funderar på att ringa och höra hur det är med dem, igår var hela familjen nervig. Jaja det ger sig väl med tiden!
Ha det gott nu!
Åsa ~ Bobo

13/1 -03
Idag är jag ledig, och jag och Bobo har varit ute på promenad med Eira och Lotta. I två timmar var vi ute. Skönt efter alla kalla dagars innesittande. Nu är Bobo helt slut och ligger och sover. Förut var han ganska rädd för Eira, men idag gick det bättre. Eira har blivit större och lugnare, hon brydde sig inte så mycket om Bobo. Skönt tyckte Bobo, som är lite feg för nyfikna hundar. Dessutom kom han på att Eira luktade förfärligt gott, hon hade precis löpt. Men efter kastreringen har Bobo inte brytt sig så mycket om löptikar, och det gjorde han inte så mycket idag heller. Som tur var! Före kastreringen var han ju förfärlig.
Annars är allt bra med oss. Skolan har börjat igen, helgerna är slut och allt börjar återgå till det normala.
Ha det gott!
Åsa ~ Bobo

6/1 -03
Efter mycket om och men har jag fixat till sidan lite! Bakgrunden är ny och lite ny design. Det blev riktigt fint tycker jag. Fast en del små fel kan ju uppstå, jag blir glad om jag får mail när sånt upptäcks!
Ute är det vinter och väldigt kallt! Runt 20 minusgrader varenda dag. Bobo har inte fått gå på riktiga promenader på flera dagar. Han fryser så om sina tassar nämligen. Han får kramp och kan inte gå. Jag har funderat på att skaffa skor till honom, men vart köper jag sånt? Grannarna tycker nog att jag är jättefånig när jag bär honom ut och in. Men vad ska jag göra? Annars får han ju så ont i fötterna att han inte hinner göra det han ska innan jag måste ta upp honom! Hoppas att det värsta kylan ger med sig snart.
Julen ska vi städa ut idag, ut med gran och pynt! Det ska bli så skönt när det ser ut som vanligt igen. Även om jag gillar julen och tomtar väldigt mycket är  det skönt när det är över.
God Fortsättning till er alla från oss!
Åsa ~ Bobo

21/12 -02
Nu var det länge sedan jag skrev något om oss. Allt har varit lugnt. Bobo har varit hos veterinären och gjort ett nytt pricktest. Men den visade lika lite som den första. Så vi fortsätter med specialfodret, eftersom han trots allt blivit bättre av det. Dessutom gillar han maten! Sen han började med den har han gått upp 3 hekto i vikt! Så nu är han en stadig kille på 4 kilo. *ler* Så det är värt att fortsätta med den, trots priset. Men ännu en glad överraskning fick jag när vi skulle beställa mer foder för ett tag sedan. Första påsen på 3 kilo betalade jag ju 575 kr för. Nu har priset sänkts så en 7½ kilo påse kostar 500 kr jämt! Fortfarande dyrt, men inte oöverkomligt längre.
Så är det ju snart jul. Bobo är nyfiken och förundrad över allt smygande och prasslande med papper. Han gör sitt bästa med att "hjälpa till". Snor åt sig snöret och springer i väg, eller får tag i en flik av pappret och rycker till. Eller ännu bättre, tycker Bobo, att lyckas stjäla ett redan inpackat paket, springa i väg med och öppna innan någon upptäcker det! Sånt gör livet värt att leva verkar han tycka. *sötnos*
Jag hoppas ni får en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Jag återkommer efter jul med närmare rapporter om Bobos senaste bravader!

Kram Åsa ~ Bobo

 

23/11 -02
Vissa fördelar är det ju med att ha varit borta! Bland annat så äter Bobo sin mat som aldrig förr. Han har ju nästan aldrig ätit en full portion mat, det har ju varit mer undantag än regel om det hänt. Men sen vi kom hem från Lanzarote så har han ätit upp sin mat varje dag! *glatt överraskad* Vem vet, det kanske blir lite hull på honom till slut!
Han skulle ha pricktestats igen i onsdag, men den tiden blev inställd. Kliniken hade inte fått in de medlen som behövdes, så minst 2 veckor till måste vi vänta! *suck* Men han kliar inte full så mycket längre, vilket är himla skönt. Men det skulle ju vara kul att få veta vad det är som han är allergisk mot! Så vi kan undvika just de sakerna eller den maten. Men man kan ju inte få allt tydligen!
Vintern har kommit. Jag hoppas att den tänker stanna ett tag, för det är så jobbigt när det blir halt och slaskigt! Dessutom har ju barnen mer att göra utomhus om snön ligger kvar på marken. Bobo gillar också snön, han är helt lycklig för minsta lilla promenad! Bara han får plöja lite med nosen, skutta vid sidan av vägen eller passa på att äta lite snö när matte inte ser! Precis som ett litet barn. *ler*

Ha det bra!
Åsa ~ Bobo

 

19/11 -02
Jaha, så var man hemma igen då! Det känns lite overkligt att jag så sent som i går morse befann mig på Lanzarote.. Men jag har bildbevis på att jag verkligen var där, så det är väl sant då! *ler* Men det är faktiskt skönt att vara hemma igen trots allt. Det var ju bara jag och Conny som drog i väg på semester, och jag har saknat familjen enormt! Fast jag vet inte om familjen har saknat mig lika mycket...
Jag har ju varit på Lanzarote en gång förr, för länge länge sedan. Ön var så förändrad nu att det var helt otroligt. En massa små butiker över allt, och de flesta hade bara rena skräpet att sälja. Massproducerade souvenirer till köpgalna turister. Mycket fina saker fanns också, tyvärr (för oss) så hade vi sett precis samma saker på Mallorca när vi var där för två år sedan. Då hette det att det var genuin Mallorca keramik.. Sånt var lite trist, att inse att man trillat i turistfällan. Och så hade det öppnats båda McDonald's och Burger King. Vi var inte på nått av ställena kan jag ju säga!
Ön i sig var fortfarande väldigt vacker, maten var god och havet salt. Ett par dagar var lite molniga och det regnade lite, men annars var vädret bra. Kallt var det inte en enda dag. Trevligt sällskap hittade vi också. Redan på planet ned så hamnade jag bredvid ett par kompisar från Sundsvall, Lena och Sten. Det visade sig att vi skulle bo på samma hotell och resa hem samma dag. Dem höll vi sällskap med mycket, speciellt i slutet av veckan.
En dagstur över till grannön Fuerteventura hann vi med också. Vi åkte över med en stor katamaran, Princesan Ico. Vi hamnade i en liten by som heter Corralejo. Där fick vi ta en liten shoppingrunda. Efter det tog oss bussen med till Saharas öken!  Nu kommer jag inte ihåg vad stället heter, men iaf är det så att sanden som finns där längst stranden blåser dit raka vägen från Sahara! Sanddynerna bytte skepnad varje dag sa guiden, och dessutom var sanden alltid kall eftersom det inte fanns några metallpartiklar i den som kunde dra åt sig solens strålar. Det var fascinerande!
Så många fler utflykter gjorde vi inte. En busstur in till huvudstaden Arrecife gjorde vi, men där fanns det inte så mycket att se.
Det var en skön semester med många roliga minnen. Många bilder tog jag, och dessa har jag placerat i ett fotoalbum som ni gärna kan kika i!
Men skönast var det nog att komma hem, utvilad och glad, och mötas av en glad hund i dörren och två trots allt glada barn! Mamma som passat barn och hund var också glad att vi kom hem, så hon fick slippa undan ett tag! *ler*
Ha det bra nu!
Åsa ~ Bobo

 

20/10 -02
Himmel vad vi är trötta! Vi har tävlat i agility hela helgen, våra första större tävlingar. Det var Apollogruppen som anordnade en inofficiell agilitytävling i går och så var det Klubbmästerskap idag, på Lida båda dagarna. Det tar verkligen på krafterna, även om den mesta tiden går åt till väntan och åter väntan.
I går gjorde vi inget vidare i från oss. Vi blev diskade både i hoppklass 1 och i öppenhopp. Det kändes lite snopet, men jag var inte helt oförberedd på det resultatet. *ler lite*
Jag var ju så himla nervös första loppet att jag glömde hur banan såg ut. Hade jag varit mer vaken där så hade det gått bättre, för Bobo var lysande. Fast det är ju lätt att säga efteråt eller hur?
Andra loppet var jag inte alls lika nervös, kändes mycket bättre! Loppet började bra, trasslade lite i platta tunneln, men på andra försöket sprang han igenom. Men när det var dags för däcket så sprack bubblan. Bobo genom ramen i däcket och hoppade tillbaks fel väg. Sånt är livet! I vilket fall var det en härlig, men kall, dag!
Idag var då Klubbmästerskapet. Inte lika många tävlingsekipage, men tillräckligt många ändå tycker jag. Nervöst idag med, men inte alls som i går. Idag fungerade jag ju iaf normalt, det gjorde jag knappt igår. Men Bobo var trött, det gick inte så snabbt.
Men i vilket fall kom vi igenom båda loppen utan att diska oss!! Jag är jätteglad, tycker att det var en bra prestation av oss! *stor ler* Andra loppet gick bäst, fick bästa tiden och minst med fel. Jag gick in med föresatsen att försöka klara mig runt banan åtminstone ena gången och det klarade vi ju med glans! En toppenavslutning på agilitysäsongen tycker jag!
Men nu ska vi vila, både för kvällen och för säsongen! Men nästa säsong ska vi tävla lite mer, så se upp! *flinar*
Åsa ~ Bobo

 

17/10 -02
I går var det sista gången på agilitykursen. *suckar* Det känns lite trist att vara färdig med alla kurser, eftersom vi är långt i från färdiga själva! Men det gäller väl att träna själv! Vilket skulle vara lättare om det fanns någon att träna med, men ingen av dem vi brukar umgås med gillar agility av någon underlig anledning! Trodde knappt att det fanns såna människor. *ler*
I helgen ska vi tävla iaf, på Lida. Vi får väl se hur det går, eftersom Bobo har börjat vägra platta tunneln igen. Fast Merja lovade att den inte skulle vara med på söndag iaf. Hoppas det stämmer!
Annars är allt bra med oss. Bobo går fortfarande på diet. Det ska han göra i flera veckor till. En stor fördel är att dietmaten han äter har blivit väldigt mycket billigare! Sånt är ju alltid trevligt. Men ännu vet vi inte vad det är han reagerar mot. Ett nytt pricktest ska göras om ca en månad för att se om det visar något. I vilket fall verkar han må bättre av maten, som han faktiskt verkligen gillar! Den första maten som han verkligen proppar i sig av! Kan det vara priset som gör skillnaden? *flinar lite*
Ha det så bra i höstrusket!
Åsa ~ Bobo

 

24/9 -02
Nu har Bobo blivit en riktigt stor kille. Hela 2 år fyllde han i fredags Tyvärr, för honom, så hade han ju börjat med sin diet. Så det blev inget extra gott på födelsedagen.. Taskigt av mig att inte planera det hela bättre!
Men nu är liten stor, och jag hoppas att han lugnar ned sig lite till så här på ålderns höst! *ler*
Åsa ~ Bobo

 

14/9 -02
Jaha, det kanske är dags att uppdatera lite dagboken lite. Det har ju hänt en del, även om det inte var så länge sedan jag skrev här! =)
I onsdags var det ju meningen att vi skulle tävla... Vilket inte blev av efter något strul med var anmälan. Vi fick inte vara med trots att jag hade ett postkvitto där det stod att jag betalat i tid!! Så den resan var totalt i onödan. *arg och besviken*
I torsdags lämnade vi ju Bobo till veterinären för en pricktest. Det var också lite av en besvikelse, för det gick inte att direkt peka ut någon allergi på den. Så nu ska han gå på diet i ca 8 veckor, på ett specialfoder som kostar 575 kr för 3 kilo!!! *hjälp vad dyrt* Är en hund foderallergiker så är det oftast proteinet i maten hunden inte tål. Det här fodret är specialbehandlat på något vis så att kroppen inte känner igen proteinet. Jag vet!! Vi fick en lång förklaring av veterinären, men jag har redan glömt det... *suckar* I vilket fall, när veckorna har gått så ska vi försöka med att blanda in olika proteiner, ett i taget, i maten för att se vilket han reagerar på. Förhoppningsvis ger det resultat, så att vi till slut kan köpa ett vanligt foder utan just de proteiner som han inte tål. Och i värsta fall så får han väl gå på special foder resten av sitt liv! Vilken tur att vi inte har en stor hund säger jag bara!!! Men vad gör man inte för familjens minsting?
Det var lite om det senaste som hänt här. Jag hoppas att det lugnar ned sig lite nu!
Kramar Åsa ~ Bobo

 

7/9 -02
Hej och hå.. Idag har det varit en jobbig dag! *ler* Det var Pudelns Dag på Gubbängsfältet, och det kunde vi ju inte missa! En massa pudlar och andra hundar, en minigris (gissa vem!) och mängder med upptåg, bus, tävlingar och utställningar. Bobo är helt slut nu! Sover som en stock bredvid mig.
Vi träffade en massa bekanta. Gladast blev nog Bobo över att träffa Peppe, Boris och Bubba. Det var väldigt länge sen vi såg någon av dem. Det läskigaste var nog Mimmi, hon hade ju blivit så stor! Så henne var Bobo bara tvungen att skälla en himla massa på. Hon måste ju bara få veta att det var hemskt vad stor hon blivit och att hon bara inte borde ha kommit till Pudels Dag ju! *flinar* Men jag tror nästan att Mimmi väckte mest uppmärksamhet av alla där!
Jag ställde ut Bobo för att få ett omdöme på honom. Han var "oklippt", alltså det var ett tag sen vi var till Sari så den fina lammklippningen hade blivit lång. Dessutom är ju inte lammklippningen någon utställningsfrisyr. Men detta sa iaf domaren:

Mycket fin päls och färg, välvinklad, typiskt dvärgpudeluttryck. Vackra ögon.
Typiska rörelser för en dvärgpudel.
Kunde haft bättre resning (kunde ha hållit huvudet bättre).

Hon tyckte att jag hade en väldigt söt kille, vilket jag bara kunde hålla med om förstås. Dessutom tyckte hon att han var väldigt uppmärksam på mig, vilket är helt sant, den lilla mammagrisen!
Vi tävlade i agility också. Där diskade vi oss, men jag var glad ändå! Jag hade föreställt mig en massa hemskheter innan jag gick upp på planen. *ler generat* När jag gick av var jag helt darrig, så nervös hade jag varit! På onsdag ska vi ju tävla igen (jag vet att jag tjatar! men jag är hypernervös!!) så det var bra med lite extra träning idag. Dessutom var varken Bobo eller jag van vid så mycket rörelser runt om oss!
Ha de bra nu!
Åsa ~ Bobo

 

3/9 -02
Då har vi varit hos ögonspecialisten med Bobo. Han tyckte inte att det var några fel på Bobos ögon, utan att kladdet var rastypiskt. Han hade en massa fina ord för allt, kommer inte ihåg dem. Men det viktiga var ju ändå att det inte var något fel på hans ögon!
Nu återstår pricktestet nästa vecka. Hoppas den bara visar på några "enklare" allergier!
Åsa ~ Bobo

 

2/9 -02
Oj vad fort sommaren har gått! Semestern försvann i ett nafs! Men roligt hade vi. En vecka var vi på Öland. Det var första gången jag var där, så det var en hel del att uppleva. Men allt hann vi ju inte med på bara en vecka... Men härligt var det! Och Bobo var med på precis ALLT! Fast han var inte så himla förtjust i att bada förstås..
Men nu är allvar igen! Bobo har ju haft "problem" med sina öron. Inga inflammationer eller kladd, men en himla massa kli har han alltid haft. Veterinären har hittills alltid sagt att det inte är några problem med öronen, men när hunden kliar sig så det blöder på insidan av öronlapparna måste väl nåt vara fel??
I vilket fall var vi tillbaks till veterinären förra veckan. En massa prover togs, och det visade sig att Bobo hade svamp i öronen. Tyvärr visade blodproverna att han var allergisk mot något också. Så innan pricktest har gjorts kan inget sättas in mot svampen.. Snacka om ond cirkel!
I morgon tisdag ska vi till ögonspecialisten. Allt för att utesluta, eller inkludera, de rinnande ögonen har med allergin. Och på torsdag nästa vecka är det dags för pricktestet. Då rakas hela hans ena bog, så väldigt snygg är han efter det. Men sånt går ju att ordna! Han är ju en pälshund, så det växer tillbaks relativt fort! Jag hoppas bara på att det inte är någon allvarlig allergi, utan nåt som går att ordna relativt snabbt och enkelt!
Som tur är så går inte hela livet i grått ändå! Vi har börjat en till agilitykurs, med tävlingsinriktning! Jättekul, och bra gick det första kursen! Platta tunneln tog han i ett nafs *chockad* och i slalomen så tittade han inte ens på mig! Det verkar som om bitarna har fallit på plats äntligen. Men finslipas måste det helt klart göras!
Nästa onsdag, den 11/9, har vi blivit lurade *ler* att anmäla oss till en tävling! Jag är jättenervös, kommer säkert göra allt fel så vi blir diskade hur duktig än Bobo är!
Håll tummarna för oss! Både för allergitesterna och tävlingen!
Kram Åsa ~ Bobo

 

30/6 –02
 Juni är slut, och med juli närmar sig SEMESTERN!! Det ska bli så skönt, även om det är ett tag kvar. Vi ska inte vara lediga förrens i slutet av juli. *suckar* Det är alltid lika jobbigt att vänta, även om jag själv valt semestern. I år ska vi åka till Öland en vecka. Det ska bli härligt! Jag har aldrig varit där så det är en ny upplevelse. (Men vi ska inte vara med på Fido-dagarana!) Vi har bokat en stuga på Eriksörecamping i en vecka. Alla säger att det är så vackert på Öland så jag ser verkligen fram emot att komma dit. Fast det verkar vara mycket att se, undrar om en vecka verkligen räcker till?? Hoppas bara att vädret blir bättre till dess…
Vi har tävlat i agility 4 gånger, 2 månadstävlingar med Apollogruppen. Första gången så var vi inte så många småhundar och då diskade vi oss i första omgången (agilityklass) men andra gången vann vi (hoppklass)!! Jättekul var det! Men andra gången så diskade vi oss i båda klasserna. I agilityklassen sprang Bobo förbi första tunneln och när han vände så tog han den från fel håll.. *typiskt* I hoppklassen vägrade han gå genom platta tunneln. Överraskande eller hur? =) Nåja, nu har vi iaf prövat på att tävla, så nu ska vi träna lite mer på platta tunneln så kanske det går bra sen!
I torsdags kväll var vi till Bengt, hundprataren. Det var väldigt roligt och givande måste jag säga! Allt stämde naturligtvis inte, men en hel del gjorde det och en massa var väldigt roligt att höra! Det var väl värt pengarna iaf! Ett kort sammandrag av mötet samt en del kommentarer kommer HÄR.
Ha en trevlig sommar, får se om jag återkommer före semestern!
 Kramar Åsa ~ Bobo

 

18/5 –02
Oj vilken vecka! Det har hänt en hel del sen sist. Vi har varit i Småland, näst sista aglitygången och så ett veterinär besök! Lite hektiskt eller hur? Dessutom har jag blivit dunderförkyld.
Jag kan ju börja med Småland! Att åka dit var lite jobbig, Bobo var rastlös orkade inte riktigt med att sitta i bilen så länge. Och så var det varmt med. Men det gick och det gick relativt snabbt, bara 5½ timme med raster. Det var ingen trafik alls på vägarna. Dem vi hälsade på bodde på en stor gård, inga djur visserligen mer än katt, hund och kanin. Tre barn fanns det också i familjen, Nadja 6 år, Nanette 3 år och lilla Katja ca 7 månader.
Bobo tyckte att han var i himmelriket! Ytterdörren stod öppen hela dagarna, det var bara för honom att springa ut och in som han ville! Och en katt att jaga och en kanin att skälla på. (Fast av någon underlig anledning kom alltid mamma ut och skällde på mig när jag gjorde det!//Bobo) Hunden var inte hemma, för hon löpte och är lite grinig då. Promenader i massor fick man gå på och det fanns en massa underliga lurviga djur i hagar att titta på. Och pappan i huset var fenomenal på att ge honom en massa extra godsaker! Vilket jag inte alltid var så förtjust i.. Men 3 sköna dagar hade vi på landet, solen sken och det var rena sommaren där. Får se om vi hinner med nåt mer besök i sommar!
I onsdags var det agility dags igen. Och det gick så bra att det inte var sant! Allt flöt toppen bra, nästan inga problem alls. Bobo tog till och med platta tunneln! Det har han aldrig gjort förut. *glad* Slalomen gick också som en dans, han tittade inte ens på min hand efter ingången. Han bara sprang som en galning och gick felfritt rakt igenom! Vilken känsla det var! Jag kanske borde vara förkyld fler gånger? =) Nästa gång är sista på agilitykursen. Synd tycker jag, för jag är så dålig på att träna på egen hand! Men tisdagen den 28/5 är det dags för månadstävling med Apollogruppen! Jag tror att vi ska dit och försöka lite.. Någon gång måste ju vara den första eller hur?
Men så var det dags för ett veterinärbesök i torsdags… Ett besök som visade sig vara helt onödigt! Bobo har nämligen varit svullen på svansen en längre tid, och det har jag oroat mig lite för. När jag ringde veterinären så fick jag en tid morgonen efter utan att ens hinna blinka. Det visade sig att vetten trodde att svansen kunde vara bruten. Men så illa var det inte, utan svansen var hur fin som helst! Det fanns inga fel på den som vetten kunde hitta, antagligen har han alltid haft den där svullnade på svansen enligt dem. En massa pengar som jag lika gärna kunde ha spolat ned på toaletten med andra ord! Men nu behöver jag ju inte fundera på saken mer iaf. Och så togs tandstenen bort, det lilla som fanns, så någon nyttja var det väl med besöket! Fast han hade gått ned i vikt igen, det tyckte jag inte var så bra!! Får väl sätta igång och göda honom igen!
Nu hoppas jag bara att sommarvärmen snart återvänder! Ha det så bra
Åsa ~ Bobo

 

9/5 –02
 Kristi himmelfärds dagen är det idag! Jag jobbar, men får sluta lite tidigare än vanligt. Vi ska åka till Småland i eftermiddag, hela familjen. Till en familj som vi träffade på Mallorca –00. Det ska bli trevligt att träffas igen. Bobo ska med, han har aldrig åkt bil så långt förut så jag hoppas att det går bra! Han brukar ju inte bli åksjuk, vilket är himla skönt! Däremot brukar han vilja vara med och tala om vad som händer utanför bilen! Det kan ju bli lite jobbigt om han ska hålla på så i 5-6 timmar! Hoppas att han lägger sig ner och sover, annars vet jag inte vad jag gör!
I går var det agility, och det gick som en dans! Han tog alla hinder utan protest eller krångel! Jag behövde inte ens dämpa dunsen från gungan, han bara satte sig ned och väntade till den slog i marken! Och vi hade jättebra kontakt för en gångs skull! Han höll koll på mig hela tiden för att se vart vi skulle och vad jag ville. Dessutom kände jag att jag var tydligare i mina kommandon, så jag kanske också börjar lära mig detta också! *ler*
Bobo var dessutom och klippte sig igår. Alla på kursen tyckte att han var så fin och han inte såg ut som samma hund! Han var vackrare och mindre än förra gången. Många blev förvånade över hur liten han faktiskt är under pälsen! Det är ju det som så roligt med pudeln. Att man får en ”ny” hund när man klipper eller byter frisyr på dem! Han är verkligen söt den lilla rackaren! *pussar*
Om ni har tittat på nyheter/uppdateringar så ser ni att sidan har fått sin första Award. Jag är så glad och stolt över den! Det är så roligt att få lite feedback på vad man gör, att få veta att någon verkligen gillar sidan! För jag är själv ganska nöjd med den! Det värsta är att den krånglar lite… Jag lyckas inte riktigt lägga upp den som jag vill, det är som om den inte tar emot uppdateringarna! *irriterad* Har du nåt förslag på vad som är fel så hör av dig är du snäll! *behöver hjälp*
Så finns det ju flera saker att vara glad för! Sommaren är ju snart här! Jag vet att det fortfarande kan bli kallt, men visst är det skönt med sol, blå himmel, fågelkvitter och blommor? Det är inte ens så tungt att behöva gå till jobbet klockan 5 på morgonen när solen skiner på mig!
Nu måste jag jobba lite till, men tack för att du tittar till min sida emellan åt!
Kramar från Åsa ~ Bobo

 

21/4 -02
Söndag... Helgen har varit skön, vacker väder och långa promenader! Det är fortfarande tidigt så vi hinner med åtminstone en promenad till. Det är så skönt att det äntligen har blivit lite varmt! Fast vem vet, det är ju bara april..
Om vi ska ta nyheterna i rätt ordning. Jag fick klippmaskinen på fredagen i förra veckan, så på lördagen var det till att bada, föna och klippa liten Bobo! Åhh, vad fin han blev! Han har ju så vackert ansikte när inte all päls är i vägen. Han trivs dessutom mycket bättre utan allt hår som kliar. Och att klippa gick hur bra som helst (utom tassarna då, kommer jag aldrig att lära mig!). Bobo tycker sämre om fönen än om klippmaskinen! Så nu är han fin igen, och den 8/5 ska han till Sari på Tälje Hundtrim så han blir riktigt fin! Jag vågar inte ge mig på resten av pälsen, och hon är bara helt suverän!!
I onsdags var det kurs igen, och det funkade så bra att jag inte trodde att det var sant! Gungan var inga problem alls! Bobo var uppe och över innan jag hade fått upp köttbullarna ur påsen! Jag stod bara och tittade dumt efter honom... Helt underbart! Tre gånger till tog han gungbrädan utan problem, jag bara hejdade den lite vid nedslaget. Sen vågade jag inte testa fler gånger om det skulle börja gå fel! :-)
Däcket gjorde han likadant med. Han har haft lite problem med att hitta rätt i däcket, ofta har han haft så bråttom att han hoppat genom ramen istället. Men i onsdags hade polletten trillat ned! Jag behövde inte alls visa honom rätt, utan han tog hindrena i en följd och hoppade genom däcket innan jag han visa honom rätt! Det kan ju ha varit en lycklig slump bara, men jag hoppas inte det. Han hoppade genom däcket flera gånger utan problem!
Nu är det bara platta tunneln kvar att övervinna! Den har han fortfarande inte sprungit genom utan hjälp. Så kunde ju slalomen fungera bättre också. Där är han tveksam fortfarande. Men det löser sig väl hoppas jag!
Nu måste jag fortsätta, så vi hörs en annan dag!
Åsa ~ Bobo

 

11/4 -02
JAAAA!! Allt går med lite köttbullar! Igår var det ju agility igen, och den förb****de gungan! Men nu var jag förberedd! Med köttbullar i fickan och lenaste rösten så gick det få honom relativt snabbt över gungan. Första gången var det lite trixit, men Annika är lite lömsk tycker Bobo! *ler* Man vet ju aldrig om hon får för sig att köttbullarna är till henne! Lite läskigt var det fortfarande, men det var iaf värt att försöka. Sista gången gick han faktiskt på gungan frivilligt! Kanske ger det sig snart!
Vi hade platta tunneln också den här gången, och den var lika jobbig som förra året. Det har inte ändrats ett dugg! Han bara nekar att gå igenom den, när släpet ligger ned. Jag hoppas vi kommer på nåt bra där med, annars känns det ju lite meningslöst...
I vilket fall hade vi jätte kul! Agility är verkligen en grej för oss!!
Ha de bra!
Åsa ~ Bobo

 

9/4
Igår beställde jag en klippmaskin!! Äntligen är det gjort! Jag har sagt att jag ska beställa en huuur länge som helst. Men nu är det gjort iaf! =) Förhoppningsvis får jag den till helgen. Då blir det synd om Bobo... *ler* Bada, föna OCH klippas av mamma är nog ingen höjdare kan jag tänka mig! Men skam den som ger sig, jag SKA lära mig hur man gör!
Idag ska jag på utvecklingssamtal med sonen. Undrar hur det går, tänka om jag får höra att han är skolan ligist? *flinar* Nää, jag tror risken är ganska liten för det, även om han är busig.
Senare i eftermiddag ska jag och Bobo ut på en ny promenad med Flingan och Jennie. Vi hade jätte trevligt sist, även om Flingan försökte kaxa sig lite emellan åt. Men det löste sig fort, och dom lekte jättefint sen.
Och imorgon är det dags för agility igen! Jag har köpt köttbullar för nu SKA jag ha Bobo över gungan lite snabbare än sist!! *ler* Inget får honom att skynda sig bättre än chansen till köttbullar. Hoppas det hjälper där med!
Nu ska vi ut på en morgon promenad i solen och kylan. *brrr*
Åsa ~ Bobo

 

4/4
I går startade agilitykursen igen! Det var suuuper kul!! Många av det gamla gänget var med, och så var det två nya. En tjej, Jennie, med en pappis som heter Flingan. Jättesöt liten vovve! *ler* Bobo föll för henne direkt, jag nästan hörde dunsen Hon verkade å andra sidan ganska förtjust i Bobo med! Efter kursens slut var vi kvar på gården en stund så att de kunde leka lite med varandra.
Jag tror att jag måste träna lite mer med Bobo. Han fixade slalomen med minsta möjliga hjälp. Det var kul att se, eftersom han hade sånna problem med det i höstas! Däremot krånglade han både med gungan och A-hindret!  Gungan lade han sig på och ville inte alls gå på den! Han gick knappt ens med lock och pock. Det lustiga var att han inte verkade rädd, utan han bara gav sig på att han inte gillade gungan och han tänkte minsann inte gå på den! När Annika tog hans godis så gick det liite bättre. Det var nästan som om han trodde att hon tänkte äta upp det om han inte gick. Till slut så fick vi honom över gungan ett par gånger, men det blev en massa hårt 
arbete innan det lyckades!
Nästan lika illa gick det med A-hindret. Då ställde han sig längst ned på kontaktfältet, tittade uppåt och viftade på svansen! *suck* Ungefär som om han trodde att det var en rulltrappa. *ler* Men A-hindret gick det lite fortare att övertyga honom om att han skulle klättra över.
Undrar varför han betedde sig så? På ett sätt tror jag att han räknat ut att han får mer godis om han trilskas, eftersom han inte började gå så länge JAG höll i godiset. Men tog någon av tränarna godiset, då var han tvungen att ge vika lite. Eller så var det för att vi bråkade, han och jag, innan vi åkte hemifrån! Så han kanske tänkte att bråkar du med mig, så bråkar jag med dig! Vem vet....
I vilket fall var det en väldigt trevlig kväll. Och fler blir det!! Så får vi se om vi kan göra någon date med Flingan, en skogsprommis eller så.
Ha det så bra!
Åsa ~ Bobo "den envise"

 

2/4 -02
Jaha, så är påsken över... Fort tog den slut måste jag säga! Barnen har påsklov men jag måste minsann pallra mig till jobbet! Livet är orättvist...
I söndags var jag och Alex till Lilla Stockholm, hundmässan i Sollentuna. En väldigt massa fina hundar såg vi, och en hel del pengar gjorde vi av med... Men jag fick inte tag i klippmaskinen jag ville ha!! *sur* Men lite andra bra-ha-saker köpte vi!
Och vi träffade Alexandra, Bobos uppfödare. Hon ställde ut Ada, syrran. Vi stannade bara till första uttagningen, och då var hon med iaf. Hon är jättefin Ada! Men jag vet inte hur det gick sedan för henne. Förhoppningsvis gick det bra.
Vi träffade också Svenne, en pudelkompis från valpkursen. Oj vad han hade förändrats!! Jättefin kille hade han blivit. Men han fick bara en slät etta, fast jag tycker att det låter bra!
Vi träffade även Anna och Snobben, en tjej från Pulis-forum. Snobben var jättesöt, en toysilver valp. Också pudel så klart! *ler* Jag tror det gick jättebra för honom, han tog nog allt som gick att ta!
Vi träffade några kompisar också, som var där utan hundar. Det var en jättetrevlig dag faktiskt! Men HU vad vi var trötta i fötterna när vi kom hem! Men men, det var värt det måste jag säga! *ler* Fast jag tyckte att Bobo såg värre än värst ut när vi kom hem igen! Liten och lurvig, efter att ha tittat på fina pudlar i alla storlekar hela dagen! *puss på honom*
Näe, nu måste jag börja göra mig i ordning för arbetet.... *suck* Vi hörs en annan gång!
Åsa ~ Bobo

 

27/3
Oj, vad Bobo är trött idag! Igår fick han nämligen följa med mig till jobbet! Det finns inget roligare tycker Bobo, men inte heller något mer påfrestande. Det finns såååå många som han bara MÅSTE prata med och pussa på. Försöka pussa på iaf, alla vill ju faktiskt inte bli pussade! Och det finns så många som är villiga att sticka åt honom nåt gott när inte mamma ser! *ler lite* Så jag kan förstå att han trivs på jobbet.
I morgon fyller lillmatte år, hela 14 blir hon. Stora tjejen!! Då är det en massa som händer och lite gott som vankas, kanske även för en liten hund. För att inte tala om påsken som är nära förestående! Undrans om påskharen kommer till fyrbenta killar också?
En riktigt glad och skönt påsk hoppas jag att alla får!
Kramar Åsa och Bobo

 

24/3 -02
Äntligen är datorn tillbaks! I nästan 1 månad har den varit trasig och jag har fått klara mig med en väldigt mycket trögare dator. Med den har jag inte kunnat uppdatera sidan, eller göra nåt annat roligt!! *suck* Jag ska inte tala om vilka abstinensbesvär jag haft! *ler*
Bobo har ju däremot haft det bra under den här tiden, många promenader har vi ju haft tid till! Och han har fått följa med mig till jobbet flera gånger. Det tycker han är jättekul av nån underlig anledning! Fast det är klart, om så många gullade med mig och skämde bort mig när jag kom till jobbet så skulle jag nog också gilla det! *ler*
Den 3 april går startskottet på den nya agilitykursen med Apollogruppen. Det ska bli jättekul tycker jag! Det är tydligen nästan samma gäng som vi gick nybörjarkursen med, så en massa gamla kompisar kommer vi träffa! Undrar hur det går med min lilla fegis? :) Vi får se hur det går! Snart kan vi kanske börja tävla också! Å då ni, får ni se upp!! *skrattar*
Ha det bra nu, så hörs vi kanske en annan gång!
Åsa och Bobo

 

22/2 -02
Så har vintern kommit tillbaks! Det snöar och stormar så det viner runt huset. Flera träd har ramlat ned, och vårt altantak har blåst sönder! Två stora skivor har slitits bort och slagits sönder. Det är en himla tur att ingenting viktigare och värdefullare gått sönder, som barnen eller en liten busig hund som inte riktigt förstår vad som händer där ute.
Bobo är lite irriterad på vädret. Han vill hemskt gärna vara ute med det är såå himla otrevligt när man äntligen kommer ut! Det blåser in snö i pälsen och ibland kastar nästan vindarna in honom i snöhögarna. Det gäller att uträtta sina behov snabbt! Jag undrar hur jag ska ta mig till jobbet i morgon bitti??!
Men det ska väl inte hålla i så många dagar hoppas jag! Snart måste väl våren komma, eller hur??
Ha det bra, jag hoppas ingen blåser bort!
 

15/2 -02
Idag har vi varit i Väsby tillsammans med Boris och Anna och tränat lite agility. Jag trodde inte att Bobo kom ihåg något av höstens träning, men det gjorde han faktiskt. Och han tyckte att det var jättekul att träna lite igen! *ler* Det var så skönt att vara ute i solen dessutom.
Vi träffade Anna och Boris redan på tåget, som vanligt blev Bobo jätte glad över att träffa Bo
ris och sedan, också som vanligt, lite osäker när Boris kom fram och hälsade, hoppade och skällde. Bobo tycker inte riktigt om sånt. Följden av det är att han har lite svårt att koppla av och leka, han måste hela tiden hålla koll och vara beredd på att lägga sig om nåt otäckt händer. Så var det idag med.
Men när vi kom till agilityplanen så hände det nåt! Först var Bobo lite osäker på vad som hände. Boris däremot var ju helt på det klara om vad det handlade om. Han visade sig på styva linan från början. Bobo blev helt överkörd! *skrattar* Men Bobo kom igen minsann. Efter ett par prov hopp, lite slalom och tunnel (som han dessutom passade på att markera!) så var det fullt ös på honom. Han började till och med jaga Boris runt runt vilt skällande! Nåja åtminstone glatt skällande. :) Det var länge sen jag såg Bobo leka så med en annan hund, han har ju varit väldigt reserverad och lite rädd.
Så vi har haft en underbar dag idag, ute i solen. Anna har dessutom tagit en massa fina bilder under dagen. Kolla i bland Bobos Foton

14/2 -02
Tänkte bara passa på att önska er en riktigt trevlig Alla Hjärtans Dag!
Jag hoppas att alla har det riktigt mysigt idag och ni passar på att vara lite extra gulliga mot dem ni älskar!
 

4/2 -02
Idag har Bobo varit till frissan igen! Han är så söt just nu, nybadad och nyfriserad. Och för första gången har han kortklippta öron! Det är inte klokt så olik sig han blev. Men fortfarande söööt. Tyvärr har jag ju ingen digitalkamera, så jag kan inte visa någon bild.
Bobo hade fått eksem på öronlapparna, eller rättare sagt på kanten av öronlapparna. Och det var ju helt omöjligt att försöka få dit dropparna på rätt ställe. Hela örat var ju blött innan jag var säker på att rätt ställe var ordentligt fuktad! Jag hoppas öronen blir bättre nu när de är kortklippta och luftas lite bättre.
Och du Anna! Bobo är väldigt lik en svart Boris!!!

 

4/1 -02
Nu har vi passerat både jul- och nyårshelgen. Det har varit lugnt och skönt. Julen jobbade både jag och Conny, barnen firade med sin pappa och mormor höll ställningarna hemma med hunden. Julen var ganska så trist med andra ord!
Men det tog vi igen när nyårsaftonen kom! Då firade vi med god mat, presenter och en massa liv! Måste bara säga att jag inte trott att barnen hade varit SÅ snälla detta år, men tomten tyckte det tydligen. *ler* Väldigt mycket klappar fick dom. Bobo fick en hel del han med, fast det anade jag.
Snön ligger kvar, Ante är ute nästan hela tiden. Och det händer till och med att Alex ger sig i väg ut i backarna med sina kompisar, trots att det inte är såå tufft!
Bobo gillar snön fortfarande, även om den första entusiasmen har lagt sig. Nu håller han sig oftast på vägen eller stigen än skuttar och plumsar vid sidan av. Även han har väl tröttnat på alla snöklumpar i pälsen! Overallen har ju naturligtvis inte kommit ännu. Vi väntar på den med spänning!! Hoppas att den kommer snart...

Till sist vill jag önska alla en god fortsättning på det nya året!

 

23/12-01
Dan före doppare dan! Och jag befinner mig på jobbet…. *suck* Men idag har jag iaf trevligt sällskap, Bobo är med mig! Så jag kan ju ge mig ut på lite kortisar i det vackra vädret med honom. Imorron är han hemma och då får jag vara ensam här. Fast det är ganska trist här idag, det händer inte så mycket. Till och med Bobo tycker det är lite tråkigt! Inga människor att kramas med, här brukar det ju vara jättemycket folk.
Han mår bra efter kastreringen. Nu är det lite drygt en månad sen den gjordes och han är sig själv igen. Ett lite bättre själv! Inte lika stressad, han äter frivilligt (om än inte mycket) och han verkar inte vara lika rädd för stora hundar! Toppen tycker jag. Det enda vi inte har testat så mycket är hans beteende med tikar. Jag vågar inte riktigt utmana ödet! *flinar*
Vi har träffat med en pumi tjej som heter Eira. Hon, matte Lotta, Bobo och jag träffades i torsdagskväll för att promenera i Mölleskogen. Eiras lillhusse Max var också med. Vi var väl ute i ca 1½ timme. Det var kallt, men skönt. Bobo gjorde några försök att uppvakta Eira, men det var lätt att bryta. Han var inte lika intresserad som innan kastreringen. Enda nackdelen var att han fegade lite för Eira, blev lite rädd när hon sprang på och ville leka. Eira tyckte att han var världens tråkigaste! Jag hoppas att det ändrar sig när dom lärt känna varandra ordentligt.
Nu är det massor med snö ute och JÄTTEKALLT! Hela 24 grader i morse. *brrrr* Bobo får kramp i tassarna när han är ute. Men det är jättevackert och ser riktigt juligt ut! Det borde inte hinna försvinna tills i morron heller, så för en gångs skull blir det en vit jul!
I går var jag i väg och beställde en overall till Bobo. Enligt tjejen i affären så hade Bobo toykropp med väldigt långa ben! =D Och jag som trodde han var dvärgpudel! Så fel jag kunde ha. *ler* Overallen för dvärgpudel var nämligen alldeles för stor över ryggen för honom, toyoverallen var lagom över ryggen men alldeles för kort i benen! *suck* Så det blev en specialbeställning, toyoverall med långa ben i rött. Jag tror han blir heltjusig! Synd bara att det dröjer tills jag kan få den. Efter nyår blir det, någon gång efter nyår rättare sagt…. Har jag samma tur med den som med annat jag beställer så kommer den inte innan midsommar!

4/12 -01
Nu har vi varit tillbaks till veterinären för att ta bort de eländiga stygnen! Det var så skönt tyckte Bobo, att bli av med dem. Äntligen kan han få lov att tvätta sig i baken och klia sina öron igen! Utan att tratten sitter i vägen.
Såren hade läkt jättefint. Ingen smärta eller infektion alls. Det har gått förvånansvärt enkelt. Katterna som jag kastrerat genom tiderna har lidit mycket mer än vad Bobo har gjort. Det enda som har varit plågsamt är tratten, och det faktum att ingen talade om för oss att vi borde varit tillbaks till veterinären redan dagen efter kastreringen för att ta bort trycktampongen de sytt fast! Den togs bort efter en vecka, då Bobo hade lyckats krångla sig förbi tratten, och kommit åt trycktampongen och nästan helt slitit loss den! Det var en jobbig dag! Bobo mådde så dåligt då. Såren kliade, och han hade ont efter trycktampongen. Han var så stressad att han fick lite feber. Men vi åkte till veterinären, som tog bort tampongen och undersökte honom. Dagen efter var han nästan som vanligt igen.
Det allra bästa med kastreringen är att han har börjat äta frivilligt! Förut åt han ju bara om vi serverade något extra gott, eller om han var fullständigt utsvulten. Nu äter han faktiskt sina torrfoderkulor utan tvång! Allra bäst äter han på natten. Vi har inte träffat några andra hundar, men snart ska vi väl testa hur han beter sig mot dem och hur de beter sig mot honom!
Hittills har i alla fall kastreringen uppfyllt alla mina förväntningar. Men det har ju inte gått så lång tid ännu, och vi har inte hunnit prova på allt det som var så jobbigt förut.

21/11 -01
Då var det avklarat! Nu har Bobo blivit kastrerad. Han mår oförskämt bra och är pigg, det var veterinärens ord. Just nu är han inte så pigg, eftersom han inte kan komma överens med tratten. Han slår i den överallt, och verkar lite rädd för den. Men nu har han i alla fall lagt sig ner för att vila, så han vänjer sig snart hoppas jag. I morgon ska jag åka till djuraffären och se om dom har en genomskinlig tratt åt honom. Det kanske är lite lättare för honom, om han ser omgivningen.
Det har varit en hemsk dag, med en massa väntan för oss. Bobo charmade tydligen alla på kliniken, så han har nog inte lidit så mycket som vi! Även om han går omkring just nu och tittar på oss som om vi vore dom elakaste av alla elaka!
Den 4 december ska vi tillbaks och ta bort stygnen. Fram tills dess ska tratten vara på, så det är bara att hoppas att han vänjer sig fort! *ler*

14/11 -01
Jaha. då har alla kurser tagit slut! I söndags var det avslutning i grundlydnaden. Lite trist känns det allt, men samtidigt lite skönt. Det började vara kallt att vara ute så pass länge när man mest stod stilla. Bobo frös sa att han skakade många gånger. Och han vägrade gå till slut, så kall var han. Sen var ju gräsmattan väldigt blöt och geggig, det gjorde ju inte saken bättre! *ler*Och i söndags var det ett himla oväder precis innan kursen! Det haglade, regnade och blåste halv orkan. Vi fick fly in i bilen medan vi väntade på att klockan skulle bli 14.00. Men det var helt okey tyckte Bobo, för vi tog med oss Peppe och hans matte till bilen också. Så då kunde man ju passa på att busa lite "inomhus" också! Ovädret slutade som tur var innan vi skulle vara ute, men det var väldigt kallt och blåsigt. Och Bobo var helt knäpp, det kanske var blåsten som störde honom?!
Vi får se om vi hoppar på fortsättningskursen till våren. Det är ju ganska kul, men det beror på vilka dagar den ska vara och med vem som håller kursen!
Nu är det bara en vecka kvar tills Bobo ska kastreras! Det börjar redan kännas i magen. Min mage alltså, Bobo är lyckligt ovetande! Det bli nog bäst med en kastrering, men visst känns det nervöst just nu. Men jag tror att Bobo kommer att må bättre efteråt, dessutom kanske han börjar äta lite mer! Så lite som han äter just nu, så är det ju ett under att han överlever överhuvudtaget! Så den 21/11 kan ni väl hålla tummarna för oss? För att allt ska gå bra med lilleman!

8/11 -01
Jaha, nu har första snön fallit!! Bara några centimeter, men både barnen och Bobo är saliga över det! *ler* Jag önskar att jag hade haft en digitalkamera för att fota Bobos reaktion på första promenaden! Först var han lite chockad, sen lite rädd och försiktig. Efter första kontrollen av det läskiga vita, så kastade han sig ut! Det var ju inget farligt!! Han rullade, grävde, åt lite snö och plogade sig igenom det lilla lagret som fanns på marken. Det var så himla kul att se. Och så var han ju full med snöbollar i pälsen när han kom in. Så då blev det ju inte lika roligt när mamma plockade fram fönen för att torka lilla vovven! Men roligt hade han, snö är tydligen toppen!
I lördags var vi på Gärdet. Det var dags för den månatliga hundträffen. Det var väldigt trevlig, varmt och gott i solen. Kallare i skuggan. Det var tydligen nåt speciellt på gång, för det var MASSOR med hästar på Gärdet. Ett tag visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen för att inte bli omkullridna. Men det löste sig med tiden. Bobo kände igen alla hundarna tror jag. Jag hade nämligen trott att han skulle skälla och vara rädd för dom som var större, eftersom det var så länge sen vi träffades. Men icke sa Nicke! Han brydde sig inte så mycket om dom, utan pysslade med sitt. Vilket betyder att han gick runt och försökte vara söt, så att så många som möjligt skulle ge honom godis! Jag tror att han lyckades ganska bra med det. *ler*
På söndagen var det kurs igen. Den näst sista lydnadskursen. Vi var tidigt på Gubbängsfältet för att Bobo skulle kunna rasa av sig lite innan. Vilket han gjorde, han passade på att smita från mig, skälla på andra hundar och sprang fram till en pudel som vi inte kände och han bara vägrade lyssna på mig. *suck* Maud, instruktören, såg det mesta och försökte upprepa situationen under lektionen. Men då uppförde han sig exemplariskt. Det var som om han visste att det var en test. Korkade hund! *ler lite* Nu är det bara en gång kvar. Det känns lite trist. Vi får se om vi hoppar på fortsättningskursen till våren. Det är faktiskt ganska roligt med kurser!! Bobo verkar också gilla det en massa.

2/11 -01
November är här, och det känns att det börjar bli vinter. Än har jag inte sett någon snö, men det är is på vattenpölarna efter natten. Och storm blåste härom natten. *brrr*
I tisdags var det sista aglityn för hösten. Lite trist eftersom det äntligen verkar lossna för oss nu. Bobo var nämligen jätteduktig! Han har ju haft problem med slalomen, däcket och platta tunneln. Platta tunneln gillar han fortfarande inte, den tänker han bara inte gå igenom om han kan slippa.
Men förut fick jag ju lov att hålla en köttbulle framför nosen på honom, och visa honom hela vägen genom slalomen. Dessutom gjorde vi bara halva slalomen, han orkade inte hela. I tisdags tog han HELA slalomen och jag behövde inte visa så markant med handen!! *jätteglad* Ändå så har vi inte tränat nåt här hemma. Jag har satt upp pinnar i trädgården, men han nekar att gå genom dom.
Däcket har han ju trilskats lite med. Han har helt hoppat genom ramen, inte själva däcket. Han har sprungit runt alltihopa, utan att hoppa. Jag har fått sätta honom på ena sidan, sen gått runt och stoppat handen genom däcket för att verkligen visa honom rätt väg. Dessutom har vi fått träna mycket med ett löst däck, för att ge honom hindersäkerhet. Men det har inte funkat.
I tisdags gjorde jag som vanligt. Satte honom framför däcket och började gå runt till andra sidan. Bobo överraskade mig helt med att springa fram till däcket och hoppa igenom! Jag stod bara och gapade, hann inte med alls.
Sen prövade vi flera gånger, och han sprang i förväg och hoppade självmant genom däcket! Det kändes som en stor seger faktiskt!! Att det äntligen börjar släppa lite. Synd att det var sista gången. Hade vi haft fler gånger på oss så kanske han skulle ta platta tunneln också!
Men vi får ju åka upp till klubben själva och träna om ingen är där. Så vi får väl göra det lite, annars glömmer han väl allt innan våren. Då ska vi gå fortsättningskurs i agility med samma handledare. Det ska bli kul!
I morgon ska vi till Gärdet. På en hundträff med AoH-gänget. Det ska bli kul. Hoppas det inte blir allt för kallt bara!

28/10 -01
Söndagen börjar lida mot sitt slut. Idag har Bobo och jag varit riktigt lata. Höll på att glömma bort kursen till och med! Kom ihåg det nästan i sista stund! *ler*
Vi kom iväg i tid, hann springa och leka lite med Peppe på Gubbängsfältet också innan det var dags för dagens övningar. Daizy och Boris träffade vi också, som vanligt.
Idag tränade vi sitt- och ligg kvar, följsamhet eller gå fint i koppel och inkallning. Sitt och ligg är ju inte så stora konster. Följsamheten gick ut på att vi skulle gå slalom mellan de andra hundarna och mattarna/hussarna. Alla stod på ett led (hundarna skulle sitta), en sicksackade emellan. Det funkade jättebra. Det som var problemet var inte de andra hundarna, utan den blöta sunkiga gräsmattan! Jag blev tvungen att bära Bobo till ett torrare ställe, han vägrade gå där det var riktigt blött!! Gissa vilket par som blev utskrattat?! ;) Men sen gick det bättre, inga större problem efter det. Inte kunde han sitta förstås när vi stod i ledet, man kunde ju bli blöt om rumpan!
Inkallningen funkade på andra försöket. Det var en löptik som distraherade det första. *ler lite* Han har ju lite svårt för tjejer. Eller rättare sagt, han har alldeles för lätt att tappa huvudet bland tjejer, speciellt löpande sådana! Men snart är det dags för kastrering! Vad skönt det ska bli, en verklig befrielse. Både för honom och för mig! Det märks att han har det jobbigt när det är löptikar i närheten. Dessutom kanske han börjar äta ordentligt, och får lite hull på kroppen! Jag hoppas på många förbättringar!
Ha det så bra för nu, vi hörs en annan dag!

24/10 -01
Så var det onsdag igen. Tiden går så himla fort! I söndags var vi på lydnadskurs, det är bara 3 gånger kvar av den. Och igår var det agility. Nästa gång är sista gången! Kurserna är snart slut igen!! Och vad har vi lärt oss...?
Lydnaden går ju faktiskt ganska bra nu. Vi har fått en massa bra tips, jag och Bobo. En del Aha-upplevelser har det varit. *ler* Det är ju så att en del dumheter märker man inte att man gör, innan någon står bredvid, tittar och påpekar det! Det var så för mig iaf. Det mesta som vi hade problem med har jag fått tips och förslag på hur jag ska träna bort. Jag hoppas att det fortsätter lika bra som det har börjat!
Men det går framåt, och det har varit jättekul faktiskt! Fast i söndags var det kallt. Bobo frös fast han hade sitt nya täcke på sig.
Var det kallt i söndags, så ska vi inte prata om i går kväll! Det var så kallt att jag var tvungen att ha Bobo innanför jackan när väntan blev för lång! Då hade han också redan sitt täcke på! Det har sina sidor när man inte äter, han har ju inget fett alls på kroppen som kan isolera lite.
Men på agilityn går det bra! Bobo är ju full av fart och spring, så det är ju en sport som passar honom. Att hoppa och springa är kul. Fortfarande så är det platta tunneln som är lite läskig. Slalomet har han fått för sig är förhäxat. Det är lite tjurigt att sicksacka sig mellan pinnarna. Men jag har köpt bambukäppar, så snart ska vi träna slalom på baksidan!
Men nåt han har börjat krångla med är däcket! Det är lite konstigt tycker jag, eftersom det är både spring och hopp inblandad i det. Antingen så vägrar han helt och hållet, eller så hoppar han genom ramen! Men, men det är väl bara att fortsätta att träna antar jag.

13/10 -01
Nu har det gått några dagar sen sist. Det är åter söndag, en kursdag. Men jag kan ju börja med att berätta att vi har tränat ganska mycket i veckan. Både på sitt, ligg, sitt kvar, ligg kvar och på inkallning. Jag litar fortfarande inte på Bobo så pass att jag kan ha honom lös hur som helst, men vi blir bättre hela tiden!
I torsdag var Bobo och husse till Tälje hundtrim. Det var dags att snygga till frisyren lite. Bobo hade hunnit bli ganska långhårig, och det tovar sig så mycket lättare då. Och tovor är inte roliga.... Men Sari, trimmaren, är ett under! Man kommer dit med en rufsig hund och får med sig en liten skönhet hem! Det är svårt att se att det är samma hund ibland. Framför allt så syns det hur smal han är när pälsen försvinner. Hjärteknipande smalt är det om midjan, jag får väl snart skäll för att jag inte ger hunden mat! Men hur bär man sig åt, när inte hunden är så förtjust i maten??
I vilket fall blev han himla fin, det fanns inte någon på kursen som inte höjde på ögonbrynen när vi kom! Vi träffade även Anna lite snabbt. Anna med den underbara digitalkameran. Hon tog några jättefina bilder på Bobo. Dom bilderna finns i fotogalleriet, sidan 3.
Tillbaks till kursen... Idag tränade vi inkallning med flygande störningar. Kan bara säga att inkallning funkar hur bra som helst om en person håller Bobo medan jag går i väg. Det spelar ingen roll hur många köttbullar som "köttbullstanten" kastar framför nosen på honom. Det är bara till mamma man vill komma! Tänk om inkallningen kunde funka lika bra vid andra tillfällen också!! ;)
Så tränade vi gå fint i koppel.... Det var då jag smet med Bobo, och pratade med Anna i stället. Tja, jag har inget försvar, bara några fina bilder!
Sen var det en stund med lite huvudbry. Öppna burkar med gotta i. Kan bara säga att min hund inte fattar vitsen med det! Varför stänga in hans köttbullar?? Bobo tittade länge och väl på Max. Max var en hejjare på att öppna burkar, Bobo förstod bara inte varför man skulle besvära sig så. Bobo luktade och puffade, men inte sjutton öppnade sig burken. Och han tänkte minsann inte ta till hand-(tand) gripligheter mot någon burk inte!!
Nu är det kväll, Bobo sover gott. Imorgon är det dags för skola och jobb igen. Helgen är över. *suck* Tiden går så himla fort!

9/10 -01
Nu har vi varit på agilityn igen! Det går bara bättre och bättre för varje gång, på alla sätt och vis! Det är väldigt många stora hundar med där, och i Bobo´s tycke kan dom vara lite läskiga. Förra gången skällde han inte så mycket på dom, men idag rusade han på Buster. Buster är alltså än väldig Bearded Collie-hane, en väldigt glad och snäll kille, men Bobo har ju tyckt att han varit lite läbbig att prata med eller stå för nära. Idag RUSADE Bobo på Buster, hoppade av glädje och gjorde lekinviter till honom! Jag blev så himla glad att se det, då har ju inte schäfern förstört så mycket för Bobo. Det går alltså lära honom att stora hundar är snälla också!
Vi skulle ha prövat A-hindret idag för första gången. Men den var hopplockad och skulle ta för lång tid att sätta upp, så vi fick testa gungan i stället. Gungan var det hinder som jag trodde skulle bli svårast eftersom den just gungar och skramlar. Men det gick hur bra som helst. Efter ett par turer på den så hade Bobo fattat galoppen, inga problem där inte. Per, en av tränarna, stod naturligtvis vid gungan och hindrade den från att väga över för fort och skrämma hundarna.
Annars var det mest samma hinder som förut. Platta tunneln, tunneln, slalom, hopphinder och däcket. Och utav dom hindrena är det som vanligt bara platta tunneln som Bobo tycker är läskig. Men det är väl kanske bara att träna på? En vacker dag klarar han väl det med! Jag tror han klarar vad som helst, min lille kille!

7/10 -01
Vilken härlig helg det har varit!! För en gångs skull har vi varit hemma allihop, lediga tillsammans. Annars brukar Conny jobba när barnen är hemma, eller så är barnen hos sin pappa när vi är lediga. Barnen var hemma och vi lediga. Toppen!!
Igår var vi till stan, utan hund men iaf. Det inköptes en ny vinterjacka till Andreas, vi käkade på McDonald's och så var vi på bio och åt en massa godis. Kan livet bli bättre? Tror inte det. *ler*
Idag var det dags för Bobo och mig att umgås. Lydnadskursen har ju haft uppehåll en vecka, men nu var det dags. Vi åkte tidigt till Gubbängen, så Bobo skulle kunna rasta av sig ordentligt innan kursen startade. För första gången var det helt tomt på gärdet, inga hundar, inga människor och inga fotbollar! Hösten är toppen!! Bobo fick springa lös fram och tillbaka, det behövdes verkligen. Det fanns förstås några kråkor att bråka lite på, jättekul!
När klockan var två hade Bobo hunnit rasa av sig det mesta. Han kunde till och med sitta hos mig lugnt och fint, tror det var första gången! Vi tränade på att gå förbi en störning med lina. Att gå förbi alla andra hundar gick bra, även om han knorrade lite över att behöva gå förbi tjejerna. Men när det handlade om att gå förbi "köttbullstanten" så misslyckades vi först! Köttbullar är ju det godaste som finns!! Andra gången gick det ganska bra att gå förbi henne. Så körde vi sitt/sitt kvar, ligg/ligg kvar. Det gick också hyfsat. Det är det där med att ligga på blött kallt underlag som inte är någon höjdare!
Efter kursen så hade jag och Bobo en privatlektion i att nonchalera stora hundar som inte är pudlar. Bobo blev ju anfallen av en schäfer för ungefär en månad sen. Det gick bra, inga sår, men Bobo blev rädd. Inte för små hundar och inte för pudlar. Men för stora hundar. Instruktören hade en kompis med idag som hade en rottweiler. Så vi körde lite socialträning med Bobo och Björne. Vilken mysig hund det var! Han brydde sig inte ett dugg om att Bobo skällde hysteriskt, Björne tittade inte ens på honom! Jag fick tipset att ge Bobo ett kommando som han klarade av, när han varvade som mest. Så när han var som mest hysterisk i sitt skällande kommenderade jag honom SITT, och Bobo tystnade faktiskt och satte sig hos mig. Gjorde det några gånger medan vi gick varv efter varv runt parkeringen med hundarna. Tillslut satt hundarna mindre än en halvmeter från varandra, och Bobo sa inte ett knäpp! Han var så himla duktig!! Det syntes att han var på sin vakt, men han var inte så himla rädd längre!!
Det har verkligen varit en toppenhelg för oss alla!

2/10 -01
JIPPIII!! Vad vi är bra!! Har precis kommit hem från agilityn, och idag funkade det jättebra! Alex var med den här gången, så först tog jag hindren med Bobo och sen hon. Efter några försök fattade Bobo att det faktiskt gick att springa med henne också! *ler* Eller så var det köttbullarna som gjorde susen! I vilket fall har Alex blivit biten av agilityfebern också, så nu är det först och främst kontaktövningar som gäller för henne och Bobo!!
Idag gjorde vi först platta tunneln, eller struten som Apollogruppen kallar den. Det går fortfarande lite knackigt. Bobo har blivit rädd för den av någon anledning. Men han går igenom den om man håller upp lite grann, så han ser ljuset i andra änden.
Sen var det balansbommen. Den gick som en dans! Där visste han exakt vad han skulle göra, och inte är han rädd för höjder heller.
Slalomen kom sen. Det går bättre och bättre för varje gång, men man måste fortfarande visa, annars missar han en pinne eller två. Jag tänker köpa hem pinnar och träna här hemma på tomten! Så han får ett riktigt grepp om det!
Efter det var det tunneln, eller rättare sagt två tunnlar. Först den långa och sen den korta. Tunnlarna låg precis efter varandra, så det gick ju bra. Det var bara att springa rätt fram. Andra gången kom han av sig och stannade till och började se sig om. Jag trodde han skulle springa av, men Alex fick honom med sig genom den korta också!
Så äntligen till sist var det dags för det bästa som finns! Hopphindren!! Det tycker Bobo är himla kul, det går snabbt, han får både springa och hoppa! Dessutom står det någon med godis i slutet. Kan livet bli bättre?? Det var alltså två hopphinder och ett långhopp. Det klarade han galant, det var snarare jag och Alex som kom på efterkälken. *flinar*
Det var verkligen roligt idag, och det gick så himla bra! Nu sover Bobo gott och jag ska gå ut till soffan och sträcka ut mig!

27/9 -01
Igår var det agilitykurs igen! Jag vet inte vad det var med oss, men inte var vi på topp iaf. *suck* Slalom, däcket, tunneln, platta tunneln, bordet, lång hopp och vanligt hopphinder tränade vi med växlande framgång. Hoppa gillar Bobo ju så där hade vi inte så stora problem. Förutom att han hoppade bredvid däcket, genom ramen, vid ett tillfälle! Men tunneln sprang han bredvid, platta tunneln verkade han vara rädd för, vid slalomen hade han för bråttom och han ville inte ligga på bordet. Dessutom var det en dalmatinertik i vår lilla grupp som Bobo var väldigt rädd för. Så henne var vi ju tvungen att skälla ut så fort hon rörde sig!
Det var alltså inga stora framgångar vi röjde i går, men förhoppningsvis blir det bättre! Jag var lite trött och kanske därför lite otydlig i vad jag ville att Bobo skulle göra. Dessutom hade han varit till veterinären på för middagen för vaccination, kanske det också tagit musten ur honom?
Nåja, vi var iaf välkomna tillbaks nästa gång! Så helt kass var vi väl inte ändå!

23/9 -01
I går lördag var jag och Bobo på klippkurs, jag för att lära mig klippa nos och tassar och Bobo för att bli klippt. Det var så himla jobbigt!! Trodde inte att det skulle vara så svårt, men det var nästan så jag gav upp och gick hem med en halvklippt hund! Fast till slut gick det bra. Nosen och baken gick jättebra. Men tassarna... *suckar* Det var det svåraste, och jag skulle ljuga om jag sa att det blev snyggt! *ler* Men jag lär mig väl med tiden, hoppas jag!
Idag har vi varit på lydnadskurs, andra lektionen. Bobo var jätteduktig idag, det mesta funkade direkt. Det var ju inga svåra saker vi skulle göra, men med så många andra hundar runt om är det svårt nog att lyda. Vi tränade inkallning med lina, NEJ-övningar och sitt - sitt kvar.
Men det gick bra, och jag fick en massa tips om hur jag INTE skulle göra. *ler* För visst gjorde jag en massa konstiga saker som jag inte tänkt på!
Nu är det två veckor tills nästa lydnadslektion, så vi ska träna på det vi gjorde idag. Så förhoppningsvis så är han jättebra på inkallningen nästa gång!
Nej-övningarna gick ut på att INTE ta köttbullarna eller inte ta dem innan jag sa varsågod. Den övningen gick väl sådär, men det får vi väl också träna på här hemma!
Sitt och sitt kvar har vi tränat förut, så det kunde han väldigt bra. Men det går nog att träna lite till på det med. :)

20/9 -01
Tiden går så fort! Idag är det redan den 20 september. Bobo´s första födelsedag är det idag! En stor kille är han nu. Svårt att tro att ett år redan har gått! Födelsedagskalas ska vi hålla i morgon, när vi alla är hemma. Vi ska ha tårta, lite god mat och presenter!
Mycket har vi hunnit göra också sen förra lördagen. I söndags var det dags för första lektionen i Grundlydnad. Det gick ganska bra. Många kompisar från valpkursen var där, och några nya kompisar hittade vi också. Hoppas det fortsätter lika bra.
I går onsdag var det dags för första teorilektionen i agility. Det var himla roligt!! Mycket roligare än lydnad måste jag erkänna. *ler* Hundarna fick prova på däcket, hopphinder, slalom och tunneln. Bobo fixade allt med glans, och det märktes att han tyckte att det var roligt!! Agility ska vi fortsätta med!
Bobo var lite stressad först, över alla hundar och över den nya platsen. Men så fort vi började "jobba" så lugnade han ner sig. Han kunde tom springa lös på banan, utan att sticka till alla andra hundar runt om. Det om nåt är väl ett tecken på att han tyckte att det var kul!!??

15/9 -01
Idag har vi varit på Gubbängsfältet. SPK arrangerade en inofficiell utställning. Andreas visade Bobo i "Hund med barn". Det gick jättebra! Dom vann!! Det var visserligen bara två hundar med barn, så konkurrensen var ju inte så stor. *ler* Men jag tycker att det var kul, och Ante är jättestolt!
Tessi och Leo var också där. Det gick jättebra för dom.
I morgon börjar kursen i Grundlydnad. Det ska bli jättekul. Vi träffade några gamla kompisar från valpkursen i dag som ska går den med. Kul när kompisar hänger ihop! Återkommer med rapport efter morgondagen!

12/9 -01
Nu är vi precis hemkomna från första agilitylektionen. Det var bara teori i dag, samt att vi var ute och tittade på hindrena. Det kommer nog gå bra, Bobo var i alla fall inte den som verkade vara mest ouppfostrad!
Återkommer nästa onsdag med en mer utförlig rapport om kursen!

6/9-01
Det kommer att funka! Pratade med Annika, som håller i agilitykursen, och det funkar jättebra med mitt schema. Det betyder att vi kan börja! *jätteglad*
Så nu ni, får ni se upp på agilitybanorna! Nu kommer snart nästa stormästaren!! :)

30/8 -01
Jaha, inte blev det någon agilitykurs inte! *suckar* Hon ringde nyss och talade om att kursen blivit inställd pga många avhoppare. Jag fick iofs en plats på nästa kurs, men den går på dagar då jag har svårt att komma ifrån. Ska gå dit första gången iaf, och se hur det verkar. Jag blev så besviken när hon ringde, eftersom jag sett framemot den. Dessutom skulle den ju ha börjat på lördag, så jag fick ju veta det väldigt sent.

29/8 -01
Nu i kväll var vi till Knivsta för att titta på när Boris och Häxan tävlade i agility. Det var himla kul, kvällen var skön även om det blev lite kallt och ungarna blev griniga. Boris kom tvåa i klass 1 och jag tror att Häxan blev åtta. Jag tyckte att dom var väldigt duktiga båda två! Hoppas att det kommer gå bra för Bobo också, när den dagen kommer.

26/8 -01
Idag har jag bestämt mig för att föra lite dagbok över våra förehavanden! Så jag kanske minns sen när vi blir gamla och grå. :)
I går var vi på vandring längs Sörmlandsleden, tillsammans med ett gäng från AoH. Det var jättetrevligt och mysigt, även om det tog längre tid än beräknat. Jag blev stucken av en geting, och det blev även en av hundarna, Boris. Han blev riktigt dålig, så han och hans matte bröt halvvägs ungefär. Många gånger önskade jag att jag och Bobo gjort detsamma!! :)
Det var en bitvis jobbig vandring, mycket upp- och nedför. Men idag känns det bra. Bobo klarade det fint, han var nog den piggaste av oss två! Fast idag vill han mest sova....
 

©Åsa Hedin 2007 -- 2011