Varför Ella?

Ja varför skaffa en Ella när man redan har en Bobo? =) Jo därför att man vill ha två hundar så klart! Och det var ju ingen tvekan om att hund nr 2 skulle vara en pudel. Vad vi däremot var oense om i familjen var ålder, storlek och färg.. Jag ville absolut INTE ha en storpudel, jag ville ha en silver eller aprikos mellanpudel. Conny och Alex ville ha en stor, och färgen hade inte så stor betydelse.. Ante var inte så intresserad överhuvudtaget.
I vilket fall började vi titta lite på omplaceringar, eftersom vi iaf tillslut kom överens om att vi inte hade tid med en riktigt liten valp och allt vad det betyder. Vi hittade en del annonser, både på SPK´s sida och andra hundrelaterade sidor, som vi svarade på. Men de gick alla i stöpet av ena eller andra anledningen... Vi bestämde oss för att ligga lågt, verkade inte finnas några omplaceringar som passade oss. Och sen skulle vi skaffa en valp till sommaren -06, då vi kunde lägga semestrar så att det passade med valphemkomst!
MEN! Som alltid när man bestämt sig för något så trillar det oförutsedda in... En kompis skickar en länk till mig med en storpudeltik för omplacering... En svart storpudeltik på 11 månader... Jag öppnade länken, tittade genom den och lät den ligga öppen i stort sett hela kvällen. Jag tänkte INTE svara på den.. Men hur det blev så skickade jag en liten mail på kvällen innan jag lade mig, sov gott och funderade inte så mycket mer på det. Dagen efter ringer min mobil och då är det Lena, uppfödaren. Hon höll på att gå igenom alla mail som kommit och sållade bort såna som inte var av intresse. Vi tillhörde faktiskt den kategorin som var av intresse! =)=) Vi pratade en stund och sen gjorde vi upp att jag skulle prata med familjen och sedan återkomma till henne.
Vi har en överläggning i familjen där vi pratar för- och nackdelar.. Det tog en ganska lång stund och sen bestämmer vi oss för att tacka ja, men jag ringde inte på direkten för jag var fortfarande lite osäker.. Och när jag väl ringer Lena för att tala om att vi ville ha hennes tjej, så pratade hon med en annan intresserad och ber mig ringa om 10 minuter! Det var nog 10 väldigt jobbiga minuter, jag tänkte att "jaha där missade vi henne för att jag inte ringde på en gång!". När minuterna gått ringer jag upp igen OCH FÅR INGET SVAR! Då tänkte jag att det var kört.. den hon pratat med förra gången jag ringde tog hunden på ett bräde.. Så jag började fixa med middag, och gör inget nytt försök att ringa förens ca 2 timmar senare när vi ätit. DÅ fick jag tag på Lena, som sa att hunden var vår om vi ville! Och det ville vi ju.
Nästan på stört stoppade vi in oss i bilen, alla utom Ante, och åkte till Solna för att titta på Ella (eller Bella som hon hette då). Vilken fin tjej hon var! Så himla helmysig och söt. Väldigt ouppfostrad, det hade Lena talat om redan på telefon, men snäll och go. Bobo hade visserligen en helt annan åsikt, tyckte inte alls det där stora åbäket skulle vara kul att få hem.. Vi träffade även Ellas mamma eftersom Ella var kvar hos sin uppfödare. En väldigt fin dam på 7 år var hon. I vilket fall så skakade vi hand på att vi ville ha Ella som vår nya vovve! Och gjorde upp att vi skulle hämta henne mot slutet av veckan, efter att hon veterinärbesiktigas.
På torsdagen den 15 september hämtade vi Back Krönets Isabella-Ross, Ella till vardags! Och vi är allt annat än besvikna. En stor härlig hund full med bus har vi fått hem. Ouppfostrad och dan men snäll och rar.

Mer om Ella kommer det komma i dagboken och i bloggen!

Tillbaks

©Åsa Hedin 2007 -- 2011