Våra smådjur

Vi har fyra stycken blandismarsvin, Mysan, Taffie, Flip och Fabian, och en liten lejonhuvad kanintjej som heter Hulda. Här kommer en liten presentation av dem.

Mysan och Taffie
Mysan och Taffie kom till oss tillsammans. I september 2003 tror jag det var. Som liten ville jag alltid ha marsvin, men fick inga.. När sedan en kompis mailade ut en förfrågan om någon kunde ta hand om två marsvinstjejer svarade jag JA efter några dagar. Ett tag kunde jag väl ta dem iaf.. =)
Sagt å gjort tjejerna flyttade hem till oss om jag blev naturligtvis stört förtjust i dem! Vilka mysiga djur! Bobo gillade dem också, så när alla hade vant sig sprang tjejerna lösa dagtid. Funkade jättebra. Ibland lekte faktiskt hund och marsvin ihop. Jättegulligt! Men sen vi flyttat och dessutom skaffat en hund till sitter de mest i buren tyvärr.
Mysan är lite försiktigare än sin syster, men samtidigt mer lätthanterlig. En riktig liten kelgris, men tröttnar hon så gäller det att se upp. För annars kan man få sig ett tjuvnyp!=)
Taffie är pratglad och nyfiken. Hon kommer gärna fram till burgallret för att få nosen kliad när man går förbi. Men hon är inte så förtjust i att få klorna klippta och att bli ompysslad.

Flip
Flip hittade jag på Blocket, och tyckte att han var otroligt söt. Vi skulle ju inte ha fler marsvin, men jag kunde inte låta bli att skicka annonsen till Conny. Den här gången var det hans tur att falla, så han ringde och frågade om lillkillen fanns kvar. Och uppenbarligen gjorde han ju det! =)
Samma kväll åkte vi för att titta på den lille, som tyvärr fortfarande var för liten för att lämna hemmet. Men vår kille blev han tillslut. Det var meningen att han skulle kastreras, men tjejerna nekade att acceptera honom. Tjuriga och arga blev de på honom. Så han bodde i sin egna bur och hade det tråkigt. Han slapp visserligen kastreringen, men livet var nog ganska tråkigt för honom. Därför valde vi tillslut att skaffa en liten kille till!
Flip är väldigt bestämd herre. Han rumstrerar och lever runt i buren ibland, så jag tycker riktigt synd om Fabian. Men annars är han en snäll och pratglad kille.
Flip är född den 26/11 2004.

Fabian
Fabian skulle egentligen inte alls bo hos oss. Vi var så nöjda med de tre marsvin vi hade. Men så ville inte tjejerna acceptera Flip, och han kunde ju inte bo ensam. Inget marsvin ska behöva vara ensam!
Fabian hittade vi på Peek-a-boo´s marsvinsuppfödning. Ena dåvarande ägaren där har nämligen också pudlar, det var så jag hittade dem. Från början var det bara ett begagnat burskåp vi skulle ha. Vi hade inte plats med två stora burar på golvet längre. Men eftersom vi Flip var ensam så kikade jag runt lite hos dem och där hittade jag lille Fabian! Så med skåpet kom ett ytterligare litet marsvin. Söt som socker är han!
Fabian är pratsam och glad. Försöker vara sin storebror till lags, men som alla småbröder vet kan det vara svårt ibland!=)
Fabian är född den 1/2 2005.

Hulda
Hulda är en lejonhuvad kanintjej som flyttade hem till oss den 20/3 -06. Hon är inte heller något planerat köp, utan en liten omplacering. Knappa 9 veckor var hon när hon kom till oss. Hon bor tillsammans med killarna, Flip och Fabian, i deras bur. Jag har blivit varnad för att det kanske inte håller i längden, men för tillfället går det lysande! Hon är den som styr och ställer, och pojkarna lyder hennes minsta vink. Kanske för att hon är så mycket större än dem redan nu! =) Väldigt snäll är hon iaf, och både Ella och Bobo tycker om henne.
Hulda är född den 15/1 2006.

Artemis och Indra
Detta är Alexandras två gerbiltöser, Artemis och Indra. Tjejerna är systrar och föddes 13/4 -07

 

© Åsa Hedin 2007 -- 2011